• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı
Kırsal alanların desteklenmesi ve kalkındırılması çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri...

Kırsal alanların desteklenmesi ve kalkındırılması çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne üye olan ve gerekli şartları sağlayan yetiştiricilere damızlık koyun ve keçi dağıtacak.

Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle AK Partili ve CHP'li bazı kadın meclis üyelerinin konuşmalarıyla başladı. Kadın meclis üyesi bulunmayan MHP grubu adına ise konuşmayı üye Mahir Özel yaptı. Konuşmaların ardından Meclis Başkanvekili Ölmez, kadın meclis üyelerine hediyelerini vermek üzere siyasi partilerin grup başkanvekillerini ve ilçe belediye başkanlarını kürsüye davet etti. Kadın meclis üyelerine çiçek ve hediye takdimi yapıldı.

DAMIZLIK KOYUN VE KEÇİ DAĞITIMI YAPILACAK

Meclis'in Mart ayı ilk toplantısında görüşülen önemli konulardan biri, Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmayı ve geliştirmeyi hedefleyen çalışmalarından biri olan "damızlık koyun ve keçi dağıtımı" projesi oldu. Toplantıda görüşülen Başkanlık Yazısı'nda küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin Ankara için son derece önemli olduğu belirtilerek, "Bu sebeple Ankara ili Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne üye olan çiftçilerimize Ankara keçi sayısı 300-400 adet aralığında ise 4 adet, 400-500 adet aralığında ise 6 adet, 500 ve üzerinde ise 7 adet damızlık Ankara keçisi, bununla birlikte koyun sayısı 100-200 adet aralığında ise 2 adet (talebe göre belirlenecek akkaraman ve merinos) koç ve teke bedelinin yüzde 25'i yetiştirici tarafından karşılanması şartıyla damızlık koç ve teke dağıtımı yapılması planlanmaktadır" denildi.

"Ankara İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne üye olup gerekli şartları sağlayan yetiştiricilere damızlık koyun ve keçi dağıtılması ve bu amaçla söz konusu birlik ile protokol düzenlemesi"ne ilişkin yazı, oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim