• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Topluluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan konuşmacılığını Gaziantep...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Topluluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan konuşmacılığını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yaptığı "Hayatın Her Alanında Kadın" konferansı GAÜN Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAÜN Hukuk Topluluğu'nu Hukuk Devleti olma ve ülkemizin gitmeye çalıştığı yolculukta en önemli alan olarak gördüğünü belirtti. Konuşmasında öğrencilere hitap eden Şahin, "Sizler çok önemlisiniz. Dünyanın onuncu ekonomisi olacaksak eğer dünyada bütün devletler, ülkeler birbiriyle rekabet ederken bunu nasıl başaracağız, nasıl yetişmiş on gelişmiş ülkeden biri olacağız dediğimiz yerde teknik, teknoloji, bilim ne kadar önemliyse eğer ikisini ikiz kardeş olarak götürmezsek, yatırım ortamını iyileştirme noktasında dahi Hukuk Devleti olma normlarını çok iyi bir şekilde entegre edemezsek, sistemimize, bu hedeflerimize 2023'te Cumhuriyet'in 100. Yılında ulaşılmasını çok zor görüyorum. O yüzden siz herhangi bir bölümde okumuyorsunuz. Çok önemli ve kıymetli bir bölüm, bunun için de iyi hukukçu olarak yetişmeniz lazım. Mutlaka yabancı dili öğrenmeniz, hukuk normlarını özümsemeniz ve kendinizi çok iyi yetiştirmeniz lazım" dedi.

Şahin, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Kadın meselesine bakıldığında, duygusal bir mesele olarak aslında kadın erkek eşittir şeklinde bakılacak bir mesele olarak kesinlikle görmüyorum. Bir kalkınma yolculuğundayız. Bilim çağından, bilgi ekonomisinden, akıllı ekonomiden bahsediyoruz. Dünyada artık kas gücü bitti, kasa gücü de bitti, şimdi kafa gücündeyiz. Toplumun yarısının kafasını yok sayarsan hiçbir emele ulaşamazsın. Toplumun yarısının aklı sistemin içinde olmalı ve kalkınmanın bir parçası olmalı. Dolayısıyla bu mesele çok akli ve kesinlikle sistematik olarak kalkınmanın, ekonominin bir parçası olarak görülmesi gereken bir mesele. Faklı bakış açılarını masaya koymazsanız çözümü de çeşitlendiremiyorsunuz. Erkekler veya kadınlar birimizin duygusal zekası öbürümüzün farklı yönleri ama sonunda birleştiğinde hayatı bir tamamlayıcı unsur olarak bu iki kafayı çok iyi kullanmamız, birlikte yönetmemiz ve bu bilgi ekonomisini başarmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. GAÜN Hukuk Topluluğu Başkanı Murat Tokdemir'in topluluk ve faaliyetlerini tanıtması sonrasında konuşan GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. M. Tevfik Gülsoy, "Bir kadını sevmek ve bir kadın tarafından sevilmenin imtiyazlı olduğunu, bütün erkeklerin bilmesi gerekiyor. Kadınımızın değerini ve onun şiddetle asla yan yana getirilemeyecek anlayışını yerleştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim