• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Büyüközer: “Bir Tuğla Da Siz Koyun”

Büyüközer: “Bir Tuğla Da Siz Koyun”
GİMDES Başkanı Büyüközer, nitelikli Müslümanlar yetiştirmek amacıyla bir hayır merkezi oluşturmayı planladıklarını açıkladı.

GİMDES Başkanı Büyüközer, nitelikli Müslümanlar yetiştirmek amacıyla bir hayır merkezi oluşturmayı planladıklarını açıkladı.

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES), Dünya Helal Vakfı ile Uluslararası Darul Helal Medresesi ve Helal Ürünleri Araştırma Enstitüsü Laboratuvarı inşa etmeyi planlıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, bu projelerle nitelikli Müslümanlar yetiştirip gençlere burslar verecek hayır merkezlerinin oluşturacağını belirterek "Modernitenin kocaman çarkları arasında unutulmuş, kaybolmaya yüz tutmuş helal ve tayyib ürünler tekrar üretilmeye başlandı. 10 bine yakın ürüne helal sertifikalama çalışması yaparak dünya Müslümanlarının ve insanlığın hizmetine sunduk. GİMDES şu an uluslararası alanda tanınan ve güvenilen bir kurum haline geldi." dedi.

Darul Helal Medresesi için yapılan çalışmaların proje aşamasında olduğunu açıklayan Büyüközer hayır sahiplerinden, "Bu hayırlı işlere bir tuğla da siz koyun" çağrısıyla destek istedi. Bu tür hayırlı hizmetlerde tüm Müslümanların ete kemiğe bürünüp tek vücut halinde hareket etmeleri gerektiğini dile getiren Dr. Büyüközer, "Bu eğitim külliyesinin merkezinin, asırlar boyu İslam Ümmetine payitaht olmuş İstanbul'da olmasını planlıyoruz. Bu hayırlı hizmette benim de bir tuğlam olsun diyorsanız helalinden kazanılmış yardımlarınızı bekliyoruz. Yardımlarınızla gerçekleşecek hizmetler için yapılan çalışmaların adım adım sizlere bilgilendirilerek verileceğini taahhüt ediyoruz." İfadelerini kullandı.

"BAĞIŞTA BULUNANLARIN İSİMLERİ YAŞATILACAK"

Bağışta bulunan kimselerin isimlerinin medresede yaşatılacağını ve isimlerinin dersliklere verileceğini ifade eden Dr. Büyüközer, "1 milyon lira bağışta bulunan kardeşimin ismi, Darül Helal Medresesi amfi salonlarından birine verilecek. 500 bin lira bağışta bulunan kardeşimin ismi, Darül Helal Medresesi sınıflarından birine verilecektir. 100 bin lira bağışta bulunan kardeşlerimiz girişte hazırlanacak panoda diğer bağışta bulunan kardeşlerimizle birlikte ayrıca isimleri yazılacaktır. Her yıl anma gününde, tüm yardım ve bağışta bulunan kardeşlerimizin isimleri hayırla ve dualarla yad edilecektir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim