• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Büyükerşen Havale Etti, Bakan Avcı “Yaparız” Dedi

Büyükerşen Havale Etti, Bakan Avcı “Yaparız” Dedi
Eskişehir'de Yaşayan Bilecikliler Platformun düzenlediği yemekte kendisine sorulan soru üzerine Eskişehir-Bilecik arasında yapılacak Banliyö Tren Seferlerinin...

Eskişehir'de Yaşayan Bilecikliler Platformun düzenlediği yemekte kendisine sorulan soru üzerine Eskişehir-Bilecik arasında yapılacak Banliyö Tren Seferlerinin kendi yetkilerinin dışında olduğunu belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, konuyu protokol masasında oturan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'ya havale etti. Bakan Avcı, ise Biraz önce Yılmaz Büyükerşen'in protokol masasına havale ettiği işler tamam. Bizim işimiz zaten bu havaleleri alarak yerine getirmek. Onun için havalelerden gelen işler başımız gözümüz üstüne" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sponsorları arasında TSG Eskişehir Özel Anadolu Hastanesi'nin de bulunduğu, Eskişehir'de Yaşayan Bilecikliler Platformu tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

"ESKİŞEHİR'İN 6 DEĞİL 8, BİLECİK'İN 2 DEĞİL 8 MİLLETVEKİLİ VAR"

Etkinlikte konuşan Bakan Avcı, Eskişehir ile Bilecik'in yakınlığına değinerek, "Bakan Avcı, İlk takdimi yapan arkadaşımız Eskişehir ve Bilecik milletvekillerimiz diye takdim etti. Buda doğrusu hepimizin çok hoşuna gitti. Eskişehir'in 6 değil 8, Bilecik'in 2 değil 8 milletvekili var. Ayrıca kabinede Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile birlikte 2 Bilecikli daha var. Ben bu birlik ve beraberliğin hem Eskişehir'e hemde Bilecik'e yeni yeni katkılar getirmesine de vesile olmasını diliyorum. 2016 yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

"PLATFORMUN GİDEREK BÜYÜYECEĞİNE İNANIYORUM"

Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, "Bir beylikten, bir imparatorluğa gidişin temel toprakları, kaynağı. Beylik burada, daha sonra Söğüt, Bilecik, İznik derken 3 kıtaya yayılan koskaca devleti doğuran topraklar buralar. Bu platform geç kalmakla beraber, giderek büyüyeceğini düşüyorum" diye konuştu.

BÜYÜKERŞEN HAVALE ETTİ BAKAN AVCI "YAPARIZ" DEDİ

Konuşmasının ardından salondan ayrılmak istediği sırada kendisine Eskişehir-Bilecik Banliyö hattı sorulması üzerine konuşan Büyüerşen, "Eskişehir ile Bilecik arasında Banliyö hattının yapılması benim yetkilerimi aşıyor. Sayın Bakanımız ve vekillerimiz buradalar ben bu teklifi destekleyerek protokol masasına havale ediyorum" diyerek bu projeyi protokol masasına havale etti.

Bunun üzerine konuşmasında konuya değinen Bakan Avcı ise, şunları söyledi:

" Biraz önce Yılmaz Büyükerşen'in protokol masasına havale ettiği işler tamam. Bizim işimiz zaten bu havaleleri alarak yerine getirmek. Onun için havalelerden gelen işler başımız gözümüz üstüne. Hep birlikte gereğini yapmak için 8 milletvekili ile canla başla çalışırız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada birlik ve beraberlik içinde Bilecik'e ve Eskişehir'e hizmet ederiz inşallah."

Yemekte konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, "Birlik, beraberlik ve kardeşlik güzel şey. Gerçekten Bilecik büyük şehirler arasında sıkışmış bir yerleşim yeri. Kurtuluş Savaşı sonrasında azalan nüfus, bu şehir ayağa kalkamaz diyerek daha güzel imkanları sunma noktasında farklı şehirlere göç etmişlerdir. Eskişehir'e, Bursa'ya, İstanbul'a ve Ankara'ya iş aş ve kendilerine güzel imkan bulmak için göç etmişlerdir. Bulundukları yerlerde de mekan tutmuşlar ve kendi toprakları olarak kabul etmişlerdir" dedi.

Konuşmanın ardından karikatürist Ekrem Borazan, Bakan Avcı'a, karikatürünün bulunduğu tabloyu hediye etti.

Etkinliğe, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükerşen Havale Etti, Bakan Avcı “Yaparız” Dedi

Büyükerşen Havale Etti, Bakan Avcı “Yaparız” Dedi

Büyükerşen Havale Etti, Bakan Avcı “Yaparız” Dedi

Büyükerşen Havale Etti, Bakan Avcı “Yaparız” Dedi

Büyükerşen Havale Etti, Bakan Avcı “Yaparız” Dedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim