• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Büyükelçi Uras: “Göçmen Kaçakçıları Zarar Görecekler”

Büyükelçi Uras: “Göçmen Kaçakçıları Zarar Görecekler”
Atina Büyükelçisi Kerim Uras, 4 Nisan'da Yunanistan'a giden yasa dışı göçmenlerin Türkiye'ye geri gönderilmesiyle ilgili, "Göçmen kaçakçıları zarar...

Atina Büyükelçisi Kerim Uras, 4 Nisan'da Yunanistan'a giden yasa dışı göçmenlerin Türkiye'ye geri gönderilmesiyle ilgili, "Göçmen kaçakçıları zarar görecekler bu işten ama görsünler zaten. Yaptıkları iş illegal bir iş" dedi.

Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük'ü ziyaret etti. Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Uras, "Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında yapılan anlaşma kapsamında 4 Nisan'da Yunanistan'a giden yasa dışı göçmenler Türkiye'ye geri gönderilecek" dedi.

"YASADIŞI GÖÇ AZALIR"

Geri Gönderme anlaşmasının yasadışı göçün önüne geçeceğini belirten Büyükelçi Uras, "Sayılardan da belli düşme var. Bunun uygulandığını ve uygulanacağını görenler, bu yollardan vazgeçmeye başlarlar. Kazanç getirmediğini görecekler, o masrafa değmeyecek. O riske değmeyecek. İnsanlar ailelerini Ege'ye gözü kapalı atacaklarına daha düzgün daha düzenli yollardan gitmeyi tercih edecekler. Burada göçmen kaçakçıları zarar görecekler bu işten ama görsünler zaten. Yaptıkları iş illegal bir iş. Onlarda başka arayışlar içinde çareler ürettikçe biz de karşı çareler üreteceğiz. Bu işi düzenli bir şekilde yüzlerce kişinin Ege sularında boğulması, çoluk çocuğun orada telef olmasını kimse istemiyoruz" dedi.

"GÖÇMENLERİN HESAPLARINDA TÜRKİYE GELMEK YOKTU"

Göçmenlerin hesaplarında Türkiye gelmek olmadığını vurgulayan Büyükelçi Uras, "Geçtiğimiz sene biz bunun etkinliği arttırma kararı aldık. 2001 analaşmasının uygulanması çerçevesinde alınıyordu ve 4 Nisan'a kadar devam edecek. Son dönemde 766 kişi alındı. 150 kişi de gelecek hafta alınacak. Ve buna ilave 20 Mart'ta Yunan adalarında biriken düzenli düzensiz göçmenleri alacağız. Bu tabi belli koşullara bağlı. Amaç Türkiye'de sayının artması değil, belli bir düzene kavuşturmak. Yakında bu sistem işleyecek" diye konuştu.

Büyükelçi Uras: “Göçmen Kaçakçıları Zarar Görecekler”

Büyükelçi Uras: “Göçmen Kaçakçıları Zarar Görecekler”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim