• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Büyükelçi Kalfa, Milletvekili Arslan’a Resepsiyon Verdi

Büyükelçi Kalfa, Milletvekili Arslan’a Resepsiyon Verdi
Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka, Türkiye-Çek Cumhuriyeti Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı Arslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri onuruna bir...

Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka, Türkiye-Çek Cumhuriyeti Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı Arslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri onuruna bir resepsiyon verdi.

Resepsiyona Dostluk Grubu Başkanı Arslan, Başkanvekili AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul ile birlikte Dışişleri Bakanlığından Genel Müdür Yardımcısı Fisün Aramaz ve Türkiye ile Çek Cumhuriyeti'nde ortak iş yapan birçok iş adamı ve firma yöneticisi katıldı.

Resepsiyonda Büyükelçi Kafka "Arslan başkanlığında kurulan Dostluk Grubu üyelerinin onuruna verilen resepsiyona bu kadar geniş katılımın olması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Geçen dönem Arslan Başkanlığında iki ülke arasındaki dostluğun gelişmesinde büyük ilerlemeler olmuş, ticaret hacmi 10 yılda 12 kat artmıştır. Bu dönemde de her partiden bu kadar üst düzey üyeden oluşan dostluk grubu ile iki ülke ilişkilerinin her alanda daha da gelişeceğine olan inancımı belirtmek isterim. Gerek Türkiye'de gerekse Çek Cumhuriyeti'nde enerji ve makine sanayii başta olmak üzere birçok alanda iş yapan firma temsilcilerinin davete yoğun bir şekilde iştirak etmesi, Dostluk grubu Başkanı Arslan ve üyelerine verdiği değeri ortaya koymaktadır. Büyükelçiliği kendi eviniz olarak görmenizi özellikle belirtmek isterim"dedi.

Konuşmasına Dostluk Grubu üyelerini tek tek tanıtarak başlayan Arslan ise "Öncelikle Büyükelçi sn Pavel Kafka'ya bizleri Meclise gelip bizi tebrik etmesi ve Dostluk Grubu onuruna verilen bu davet ve organizasyon için teşekkür ediyorum. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak Dostluk grubu üyesi olan ve Meclisteki bütün partilerden oluşan bu kadar üst düzey üyenin benimle birlikte burada olması memnuniyet verici olduğu gibi iki ülke dostluğuna verdiğimiz önemin de göstergesidir. Geçen dört yıllık sürede Dostluk Grubu Başkanı olarak Büyükelçi Sn Kafka ile Ülkelerimiz adına güzel bir işbirliği yaptık. Yeniden oluşan Dostluk Grubunda her biri kendi alanında çok tecrübeli arkadaşlarımız var. Onlarla birlikte Ülkelerimiz arasındaki dostluğun her alanda daha da üst seviyede olması için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz" dedi

Büyükelçi Kafka, Başkan Arslan ve Dostluk Grubu üyeleri ile davete katılan misafirlerin tanışma ve sohbeti şeklinde geçen resepsiyon, Büyükelçi ve Dostluk Grubu üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile sona erdi.

Büyükelçi Kalfa, Milletvekili Arslan’a Resepsiyon Verdi

Büyükelçi Kalfa, Milletvekili Arslan’a Resepsiyon Verdi

Büyükelçi Kalfa, Milletvekili Arslan’a Resepsiyon Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim