• BIST 9524.59
  • Altın 2489.865
  • Dolar 32.5201
  • Euro 34.7225
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Büyükekşi: "AR-GE Reform Paketi Yüksek Katma Değer Oluşturacak"

Büyükekşi: "AR-GE Reform Paketi Yüksek Katma Değer Oluşturacak"
TİM başkanı Mehmet Büyükekşi, Ar-Ge Reform Paketi'nin katma değerli üretime büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

TİM başkanı Mehmet Büyükekşi, Ar-Ge Reform Paketi'nin katma değerli üretime büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 14 Ocak 2016 tarihinde açıklanan ve TBMM'den geçerek 1 Mart 2016 itibariyle yürürlüğe girecek olan "Ar-Ge Reform Paketi'nin, yüksek katma değer oluşturarak 2023 hedeflerine ulaşmadaki önemini vurguladı.

Ar-Ge harcamalarının 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 18,8 artarken, milli gelir içindeki payının da yüzde 0,95'den yüzde 1'in üstüne çıktığı belirten Büyükekşi, "Bu oran 2003 yılında yalnızca yüzde 0,48 seviyesinde idi. 2023 hedeflerimizde, Ar-Ge harcamalarının milli gelirden aldığı payın yüzde 3'e ulaşmasını hedefliyoruz. TİM olarak her platformda Ar-Ge hedeflerinin Türkiye için bir ölüm kalım meselesi olduğunu vurguluyoruz. 14 Ocak'ta Sayın Başbakanımız tarafından açıklanan, geçtiğimiz günlerde de Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçerek, 1 Martta yürürlüğe girecek Ar-Ge Reform Paketini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Büyükekşi, Ar-Ge Reform Paketi'nin 2016 yılının bir dönüşüm ve atılım yılı olmasını sağlayacağını söyleyerek "Ar-Ge yatırımlarının özendirilmesi, nitelikli üretim yapısına geçilmesi, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini sağlayacak. Reform paketiyle ayrıca Ar-Ge personelinin niteliğinin ve istihdamının artırılması, Ar-Ge faaliyetlerinin ticarileştirilmesi, teknoloji şirketlerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, Ar-Ge ve yenilik desteklerinin etkin koordinasyonunu amaçlanıyor. Özellikle, tasarım merkezlerinin kurulacak olması ve Ar-Ge merkezlerinin kurulmasına yönelik kolaylıkların sağlanması, ülkemizin, Ar-Ge ve tasarım üssü olmasına büyük katkılar sunacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim