• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Büyükçekmece’de "Palmiyeler Üşümesin" Seferberliği

Büyükçekmece’de "Palmiyeler Üşümesin" Seferberliği
Büyükçekmece'de sahil şeridinde bulunan Palmiye ağaçlarının yağan karla birlikte soğuktan etkilenmemesi için Büyükçekmece Belediyesi tarafından seferberlik...

Büyükçekmece'de sahil şeridinde bulunan Palmiye ağaçlarının yağan karla birlikte soğuktan etkilenmemesi için Büyükçekmece Belediyesi tarafından seferberlik başlatıldı. Önceden bezle sarılan ağaçlar Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından kontrol edildi.

Büyükçekmece Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ve park bahçeleri süsleyen yüzlerce Palmiye Ağacı'nın yağan kar ile birlikte düşen hava sıcaklığından etkilenmemesi için belediye ekipleri tarafından için seferberlik başlatıldı.

Sıcak iklimleri sevmesiyle bilinen Palmiye ağaçlarının gövdeleri, Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kasım ayı içerisinde soğuğa karşı dayanması için özel yapım bir bezle sarılmıştı. Yağan kar sonrası sarılan ağaçlarda olumsuzluk yaşanmaması için belediye ekipleri ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün devreye girdi. Başkan Akgün, ekiplerin başında durarak önceden sarılı olan ağaçların çözülen sargılarının yenilenmesi ve bakımları için talimat verdi.

"PALMİYELERİN SICAK TUTULMALARI LAZIM"

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte çalışmaların yoğunlaştığını ifade ederek, "Bölgemizde bulunan özellikle de bizim bu iklimimize göre daha hassas olan Palmiye ağaçlarımızın kılıflarını kontrol ediyoruz. Yani Palmiye ağaçlarımızın gelecek yaza hazırlıkları bakımından, korunmaları bakımından kafalarının sarılması ve sıcak tutulmaları lazım. Bu nedenle kış şartları başladığı zaman kış aylarının ağırlığına göre çeşitli kalınlıkta olan ağaçlarımızın kafalarını sarıyoruz. Büyükçekmece'de yaklaşık 350 Palmiye ağacımız var. 350 Palmiye ağacımız ile de aynı şeyi yapıyoruz. Bugüne kadar da hiçbir Palmiye ağacımız kurumadı. Bu hassasiyeti gösterdiğimiz sürece de kurumayacaktır. Büyükçekmece İstanbul'un en soğuk ilçelerden bir tanesidir. Palmiye Ağaçlarımızın korunması mümkün olacaktır. Şehrimizi Büyükçekmece sahillerini süsleyen bu ağaçlarımızı bu şekilde koruma altına alıyoruz" dedi.

Büyükçekmece’de "Palmiyeler Üşümesin" Seferberliği

Büyükçekmece’de "Palmiyeler Üşümesin" Seferberliği

Büyükçekmece’de "Palmiyeler Üşümesin" Seferberliği

Büyükçekmece’de "Palmiyeler Üşümesin" Seferberliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim