• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Büyükçekmece Festivali 4. kez dünyanın en iyisi

Büyükçekmece Festivali 4. kez dünyanın en iyisi
Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dördüncü kez "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat...

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dördüncü kez "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali" ödülünü kazanırken, Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) tarafından da "En İyi Festival" ödülüne layık görüldü.

Büyükçekmece'ye çifte onur

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin başlamasına saatler kala Büyükçekmece'ye iki büyük ödülle onurlandırıldı. Dünya Festivaller Birliği (CIOFF)'nin A kategorisinde yer alan Türkiye'deki tek kültür ve sanat festivali olma özelliğini elinde bulunduran Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, dördüncü kez "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali" seçildi. Festival, 5 kıtada ve 85 ülkede örgütlü olan Uluslararası Dans Festivali Federasyonu (FIDAF) tarafından da 2016 yılının "En iyi Festivali" ödülüne layık görüldü.

"16 yıllık birikimin eseri"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin dördüncü kez "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali" seçilmesinin 16 yıllık birikim ve çalışmanın sonucu olduğunu ifade etti. Festivale katılan ülkeler, CIOFF yetkilileri ve festival jürisinin oylarıyla ödüle layık görüldüklerini kaydeden Başkan Akgün; "Yapılan değerlendirmelerde, kültür ve sanat etkinliklerinin yoğunluğu, gelen konukların en iyi şekilde ağırlanması, festivalde dünyaya verilen mesajın niteliği gibi pek çok kriter değerlendirilmektedir. CIOFF her yıl Ocak ayında toplanarak bir yıl önce gerçekleşen festivalleri tek tek değerlendirmeye alarak, en başarılı festivali belirliyor. 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali de tüm değerlendirmeler sonucunda en yüksek puanı alarak dördüncü kez dünyanın en iyi festivali seçildi. Ayrıca (Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu) FIDAF tarafından da "En İyi Festival" ödülüne layık görüldük. 17'inci festivalde de aynı başarıyı göstermeye kararlıyız" dedi.

Büyükçekmece Belediyesi'nin ödülü 2 Ağustos Salı akşamı CIOFF yetkilileri tarafından Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e takdim edilecek.

Büyükçekmece Festivali 4. kez dünyanın en iyisi

Büyükçekmece Festivali 4. kez dünyanın en iyisi

Büyükçekmece Festivali 4. kez dünyanın en iyisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim