• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Büyükçekmece Belediyesi Karla Mücadelede Tam Not Aldı

Büyükçekmece Belediyesi Karla Mücadelede Tam Not Aldı
Büyükçekmece'de etkili olan yoğun kar yağışına rağmen çalışmalarıyla ilçe halkını mağdur etmeyen Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, vatandaştan...

Büyükçekmece'de etkili olan yoğun kar yağışına rağmen çalışmalarıyla ilçe halkını mağdur etmeyen Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, vatandaştan tam not aldı.

Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak oluşturulan "Kar Timleri" ilçeye ilk kar tanesi düştüğü andan itibaren teyakkuza geçti. İstanbul'da hafta ortasında başlayan ve hafta sonu da süren kar yağışı ve soğuk havanın en çok etkili olduğu ilçe Büyükçekmece oldu. Hava sıcaklığının eksi 12'ye düştüğü ilçede, dondurucu soğuğa karşın 7/24 görev yapan Büyükçekmece Belediyesi karla mücadele ekipleri ilçe genelindeki tüm cadde ve ana sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

3 vardiya halinde görev yapan Kar Timleri, ilçe merkezine en uzak mahallelere varıncaya kadar ilçenin her noktasında mücadeleyi elden bırakmadı. Büyükçekmece Belediyesi, halkın yoğun olarak bulunduğu kaldırım ve geçitlerde de sık sık tuzlama yaptı. Özellikle kavşaklarda titiz bir çalışma yürüten ekipler buzlanma riskine karşı olası kazalarında önüne geçti. Buzlanmaya karşı ilçede 2 ton buz kullanıldı.

OKUL VE CAMİLER UNUTULMADI

Büyükçekmece Belediyesi, aşırı kar yağışı nedeniyle okul önlerinde ve bahçelerinde biriken karları da temizleyerek, öğretmen ve öğrencilerin okullarına güvenli bir biçimde girebilmeleri için çalışma yürüttü. Bu kapsamda okul önleri, girişi ve bahçelerde biriken karlar küreme çalışmasıyla temizlenirken okul girişlerinde de tuzlama yapıldı. Aynı şekilde ilçe genelinde halkın yoğun olarak ibadet yaptığı camilerde de kar ve buzlanmaya karşın çalışmalar yapıldı.

HER DERDE DEVA OLUNDU

Büyükçekmece Belediye ekipleri sadece kar ve buzlanma ile mücadele etmeyerek, ilçe halkının sağlık, gıda, ısınma, cenaze hizmetleri gibi acil ihtiyaçlarına da yanıt verdi. Özellikle gece saatlerinde vatandaşlardan gelen acil yardım telefonlarına anında müdahale eden belediye ekipleri, ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı. Kriz Masası ve acil yardım hatlarını arayan vatandaşlar, son yılların en etkili kar yağışına karşın Büyükçekmece Belediyesi'nin ortaya koyduğu mücadele için Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve belediye ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Büyükçekmece Belediyesi Karla Mücadelede Tam Not Aldı

Büyükçekmece Belediyesi Karla Mücadelede Tam Not Aldı

Büyükçekmece Belediyesi Karla Mücadelede Tam Not Aldı

Büyükçekmece Belediyesi Karla Mücadelede Tam Not Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim