• BIST 9464.08
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Büyükçekmece Belediyesi, kaçak binaları yıktı

Büyükçekmece Belediyesi, kaçak binaları yıktı
Büyükçekmece Belediyesi, Güzelce ve Kumburgaz'da kaçak katları bulunan 2 binayı yıktı.

Büyükçekmece Belediyesi, Güzelce ve Kumburgaz'da kaçak katları bulunan 2 binayı yıktı. İlçede tek bir kaçak yapı dahi bulunmadığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz." dedi.

Büyükçekmece Belediyesi, Güzelce ve Kumburgaz'da kaçak katları bulunan 2 binayı, mahkeme kararının ardından yıktı. Hukuka ve imar yasalarına aykırı yapılan binalar ile ilgili yargı sürecinin tamamlandığını ve ardından yıkım işleminin gerçekleştiğini açıklayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "2009 yılında sınırlarımıza dahil olan Güzelce'deki bina için bizden önce bir ruhsat verilmişti ama hukuka aykırıydı. Çünkü bu bölgedeki yapılar 2 kat ile sınırlanmışken bu bina için 6 kat ruhsatı alınmıştı. Peşine düştük, ruhsatını iptal edip yıkım kararı aldık. Ancak vatandaş bizi mahkemeye verdi. Yargıtay'a, Danıştay'a gitti ve hepsi onayladı. Yargı sürecinin sonlanmasının ardından bu bina belediye ekiplerimiz tarafından yıkıldı. Eğer biz bu binaya göz yummuş olsaydık suça ortak olacaktık. Belediye olarak yasalar çerçevesinde peşini bırakmadığınız zaman imar kirliliğine de göz yummamış olursunuz. Tam 7 yıl peşinde düştük, 7 yıl sonra haklı mücadelemizi kazandık ve bu binayı yıktık." dedi.

Yıkılan diğer binanın da, 25 yıl önce imara aykırı olarak yapıldığını kaydeden Akgün, "2009 yılında bize bağlanan Kumburgaz bölgesinde, 25 yıldan bu yana ayakta heykel gibi duran 7-8 katlı bir bina var. İmar izni orada dört kat. Ama uygulanmamış. Kaçak yapı için yıkım kararı aldık. O bölgedeki vatandaşlarda durumdan rahatsızdı. Yaklaşık 7 yıl süren hukuk mücadelesini kazanmamızın ardından bu binayı da ekiplerimiz yıktı. Çeyrek asır sonra da olsa adalet yerini buldu" ifadelerini kullandı.

Büyükçekmece Belediyesi, kaçak binaları yıktı

Büyükçekmece Belediyesi, kaçak binaları yıktı

Büyükçekmece Belediyesi, kaçak binaları yıktı

Büyükçekmece Belediyesi, kaçak binaları yıktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim