• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Büyükçekmece Belediyesi Aziz Sancar Nobel Parkı kuruyor

Büyükçekmece Belediyesi Aziz Sancar Nobel Parkı kuruyor
Büyükçekmece Belediyesi meclisi, Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar adına park kurulması için oybirliği ile karar aldı.

Büyükçekmece Belediyesi meclisi, Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar adına park kurulması için oybirliği ile karar aldı. Büyükçekmece'deki Büyük Atatürk Parkı içinde yer alan ve "Yeşilova Parkı" olarak bilinen parkın yeni adı yapılan değişiklikle "Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı" oldu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adının verileceği bir bilim parkı kurtulması yönündeki önerisi belediye meclisinde oybirliğiyle kabul edildi. Büyükçekmece Belediyesi'nin Mimarsinan Sahili'nde yer alan Yeşil Yaşam Projesi, Büyük Atatürk Parkı içindeki "Yeşilova Parkı'nın adı "Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı" olarak değiştirildi. Parkta Sancar'ın yanısıra önemli buluşlarla insanlığa hizmet etmiş mucitlerin isimleri ve büstleri de konulacak.

PARK MAYIS AYINDA AÇILACAK

2015 Nobel Kimya Ödülü'nü alarak ülkemize büyük bir gurur yaşatan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismini Büyükçekmece'deki bir parka vermekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Prof. Dr. Aziz Sancar, insanlık adına bilim dünyasında yapmış olduğu çalışmalar ve almış olduğu Nobel ödülü ile ülkemizin gururu olmuştur. Büyük Atatürk Parkı içinde adını verdiğimiz "Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı" aynı zamanda da bir bilim parkı olacaktır. İnsanlık tarihinde insanlığa büyük hizmetler veren bilim adamları ve mucitlerin isimleri de yine bu parkta yaşatılacak. Hepsinden önemlisi de çocuklarımız ve gençlerimizi Aziz Sancar hocayı daha yakından tanıma fırsatı bularak, bir Türk'ün insanlık adına ne denli büyük hizmetler yaptığını da öğrenmiş olacaklar." dedi.

Başkan Akgün, Mayıs ayı içinde Prof. Dr. Aziz Sancar'ında katılımıyla parkın açılış töreninin gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim