• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Büyükbelen’deki Araziler Vatandaşlara Kiralanacak

Büyükbelen’deki Araziler Vatandaşlara Kiralanacak
Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, mülkiyeti Saruhanlı Belediyesine ait olan ve ocak ayı meclis toplantısında satış kararı alınan Büyükbelen...

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, mülkiyeti Saruhanlı Belediyesine ait olan ve ocak ayı meclis toplantısında satış kararı alınan Büyükbelen Mahallesindeki bin 438 dekar arazinin Büyükbelenliler tarafından kiralanıp tekrar üretime kazandırılması şartıyla satılmayacağını bildirdi.

Başkan Yaralı, Başkan Yardımcıları Cevdet Aydın, Mustafa Ercan Bilgiç ve meclis üyesi İbrahim Erselvi ile birlikte Büyükbelen Mahallesini ziyaret ederek, arazilerin satış kararına tepki gösteren vatandaşlarla görüşüp, gerginliğe neden olan konuyu çözüme kavuşturdu. 7 Ocak günü gerçekleştirilen Saruhanlı Belediyesi Meclis toplantısında ek gündem maddesi olarak görüşülen Büyükbelen'deki arazilerin satışı için belediye encümenine yetki verilmesine yönelik maddenin, toplantıya katılan 19 üyenin 5 ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildiğini ifade eden Yaralı şunları kaydetti:

"Toplantıya katılan 19 meclis üyemizin 14'ü kabul oyu, 5'i ret oyu vermiş. Böylelikle satış kararı oy çokluğuyla kabul ediliyor. Bunun sonrasında birileri çıkıp bu konu üzerinden muhalefet yapmaya çalışıyor. Büyükbelen'de 2 bin dekara yakın belediye arazisi var. Bunun 210 dekarı tarımsal kalkınma kooperatifine verilmiş. Ayrıca biri 128 diğer 267 olmak üzere toplam 395 dekar zeytinlikler var. Bunlar da tohurlarını ihale ile satış yaptığımız araziler. Birde bu bölgede boş araziler var. Belediyenin hiçbir şekilde faydalanamadığı bin dekara yakın alan mevcut. Bu alanlar geçmişte kiraya verilmiş ancak kira bedelleri tahsis edilememiş. Belediyenin 2008 yılından kalma toplam 378 bin lira kira bedeli alacağı var.

Bizler bu arazilerin mundar olmasını istemiyoruz. Bu araziler bir şekilde değerlendirilmeli ve üretime kazandırılmalı. Bu konuda biz bir hazırlık yapalım dedik ve bu arazilerin satışı için meclisimiz Belediye encümenine yetki verdi. Kaldı ki sadece Büyükbelen'de değil başka yerlerdeki arazilerimiz için de alınmış satış kararları var. Yetki alındı ancak henüz satış ve ihale söz konusu değil. Bunların ihaleye çıkılıp çıkılmayacağı Encümen, Başkanlık ve Saruhanlılı vatandaşlarımızla birlikte vereceğimiz kararlardır. Bizler milletin emanetini korumak ve kollamak için bu makamlara geldik. Emanetin ne demek olduğunu en iyi biz biliriz. Emanete ihanet etmiş olsaydık, millet üç kez üst üste bizi bu makamlara getirmezdi."

Birilerinin de bu konuyu kaşımaya başladığını ve ucuz siyaset peşinden koşarak puan kazanmaya çalıştığını ileri süren Yaralı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyaset yapalım derken kirli bir siyasi propaganda içine girdiler. Bu arkadaşlarımız vekaletten, cenazeden ve emanetten bahsetmişler. "Dinime söven müselman olsa" diye bir söz vardır. Tam da buraya uyuyor. Bizim, emanetin ve vekaletin ne demek olduğunu çok iyi bildiğimizi hem bu arkadaşlar hem de halkımız çok iyi bilir. Halk onları da çok iyi bilir. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Kamuoyunda bu arazileri "Har vurup harman savuracağımız" şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Kesinlikle böyle bir şey yok, bizler tüyü bitmemiş yetimlerin, halkımızın malına halel ve zarar getirmeyiz, getirtmeyiz."

Başkan Yaralı, 30 Mart 2014 seçimlerinden bu yana Büyükbelen'e 384 bin lirası yarım kalan düğün salonu olmak üzere 1 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi.

Bintepeler'deki arazilerin son durumu ile ilgili Büyükbelenlilerin isteği doğrultusunda hareket edeceklerini belirten Yaralı, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Mahalleli ne istiyorsa biz onu yapacağız. Yeter ki atıl kalan bu araziler üretime kazandırılsın. Son kararı hep birlikte vereceğiz. Bizim amacımız burası boş kalmasın, üzerinde hayvanlar otlamasın. Bu konuda gerginliğe ve birilerine fırsat vermeye hiç gerek yok."

Konuşmasının sonunda bu arazilerin 20'şer dekar özel parselasyon yapılarak Büyükbelenlilere kiralanması için öneride bulunan Yaralı'ya mahalle sakinleri olumlu yanıt verdi ve sorun çözülmüş oldu.

Büyükbelen’deki Araziler Vatandaşlara Kiralanacak

Büyükbelen’deki Araziler Vatandaşlara Kiralanacak

Büyükbelen’deki Araziler Vatandaşlara Kiralanacak

Büyükbelen’deki Araziler Vatandaşlara Kiralanacak

Büyükbelen’deki Araziler Vatandaşlara Kiralanacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim