• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Büyük Ve Duamelle’den Akpınar’a Teşekkür

Büyük Ve Duamelle’den Akpınar’a Teşekkür
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ile UNICEF Türkiye Başkanı Philippe Duamelle, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'a...

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ile UNICEF Türkiye Başkanı Philippe Duamelle, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'a Suriyeli çocukların eğitimine verdiği destekten dolayı teşekkür ziyaretinde bulundular.

Suriyeli çocukların eğitimine yönelik çalışmaların ve konuların değerlendirildiği ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Adana'daki Suriyeli çocukların eğitim ve öğretim durumu hakkında istatistiki bilgiler verdi.

UNICEF Türkiye Başkanı Philippe Duamelle, Suriyeli çocukların okullaşması konusunda Türk Hükümetinin büyük bir çabası olduğunu belirterek, "Özellikle Sayın Başbakan okullaşma oranı hususunda çok önemli bir hedef belirledi. Adana'da bu yıl okullaşma oranının iki katına çıkarılması da gurur verici bir durum. Hedeflere ulaşılması noktasında Adana'nın bu konuda gösterdiği çabayı merakla ve beğeniyle takip ediyoruz. Suriyeli öğrencilerin sayısının artması konusunda işbirliğine açığız" dedi.

Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, okula gitmeyen Suriyelilerin okula devamı konusunda tüm illerde çalışma başlatıldığını belirtti. Büyük, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen personellerin, eğitim çağındaki bütün Suriyeli çocukları ikametlerinde ziyaret ederek, okula gitmeyen çocukların en kısa zamanda okula kazandırılacaklarını ifade etti.

"SURİYELİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Ziyaretten son derece mutlu olduğunu ve ekip olarak motive olduklarını belirten Akpınar, "Suriyeli çocukların eğitimi ile ilgili çalışmalarımız ilimizde planlı şekilde devam ediyor. Bir buçuk yıl önce, sadece kampta bulunan öğrencilerin eğitimi ile başladığımız çalışmamız, kısa bir zaman zarfında 20 geçici eğitim merkezi ile 18 bin 500 öğrenciye ulaştı. Bu merkezlerde Suriyeli öğrencilerimize 785 gönüllü öğretmenle eğitim verilmektedir" dedi.

Müsteşar Yardımcısının Adana'da 10 tane daha okulun yapılacağını müjdelediğini söyleyen Akpınar,"Biz Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu okulların yapılacağı arsaları en kısa sürede belirleyip Bakanlığımıza sunacağız. Valimiz Sayın Mustafa Büyük de bu konuda bizlere gereken kolaylığı ve desteği sağlamaktadır. UNICEF'in programlarımıza verdiği destek de bize güç veriyor" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ziyaretlerinden dolayı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük'e ve UNICEF Türkiye Başkanı Philippe Duamelle'e teşekkür ederek ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyük Ve Duamelle’den Akpınar’a Teşekkür

Büyük Ve Duamelle’den Akpınar’a Teşekkür

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim