• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Büyük Otel’in Yeri Park Oldu

Büyük Otel’in Yeri Park Oldu
Sahil şeridinde çeşitli yaşam alanları oluşturarak Samsun'u estetik bir görünüme kavuşturan Samsun Büyükşehir Belediyesi, son olarak eski Büyük Otel'in...

Sahil şeridinde çeşitli yaşam alanları oluşturarak Samsun'u estetik bir görünüme kavuşturan Samsun Büyükşehir Belediyesi, son olarak eski Büyük Otel'in bulunduğu alanda yaptığı düzenlemeleri tamamladı.

Büyük Otel'in yıkımından sonra hemen çalışmalara başlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi buradaki mevcut 18 bin 750 metrekarelik alanda yaptığı park ve peyzaj düzenlemelerini tamamlayarak Samsun halkının hizmetine sundu. 10 bin metrekare sert zemin ve otopark alanı bulunan projede otopark için 50 araçlık yer ayrıldı. 8 bin 750 metrekare peyzaj çalışmasıyla şehrin merkezine eşsiz güzellikte bir yeşil alan daha kazandırıldı.

Proje kapsamında yapılan çalışmalar sonunda 330 metrekarelik bir kuru havuz yapıldı. Amfi alanının önünde bulunan bu havuzda ışık ve su gösterileri yapılarak alana görsel zenginlik katılacak.

Oturma alanlarının da yer aldığı park ve peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte şehrin nefes alabileceği bir alana daha sahip olduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Büyük Otel yıkıldıktan sonra buradaki çalışmalarımıza başlamıştık. Geçtiğimiz bu süreçte park ve peyzaj çalışmaları tamamlandı. Burası şehir merkezinde olması ve ulaşılabilirliği ile Samsunumuza çok yakıştı. Eski Büyük Otel'in yıkımı sırasında dokunmadığımız ek binası olan balo salonunda yaptığımız çalışmalarda devam ediyor. Burayı toplantılarda ve etkinliklerde kullanılabilecek fonksiyonel ve ihtiyaçlara cevap verebilecek bir yer olarak yapmayı planlıyoruz. Ayrıca kentin her yerinde bu tür kültürel ve sosyal alanların sayısını arttırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Büyük Otel’in Yeri Park Oldu

Büyük Otel’in Yeri Park Oldu

Büyük Otel’in Yeri Park Oldu

Büyük Otel’in Yeri Park Oldu

Büyük Otel’in Yeri Park Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim