• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Büyük Göğüsler Bel Ve Sırt Ağrısına Sebep Oluyor

Büyük Göğüsler Bel Ve Sırt Ağrısına Sebep Oluyor
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mert Demirel, büyük göğüslerin bel ve sırt ağrısına sebep olduğunu belirtti.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mert Demirel, büyük göğüslerin bel ve sırt ağrısına sebep olduğunu belirtti.

Kronik hale gelmiş sırt ağrısı, sık sık baş gösteren bel problemleri, sıcak havalarda oluşan pişik, tatillerde giysi seçme derdi ve ön önemlisi de ayna karşısındaki mutsuzluğun büyük göğüslü kadınların yaşadıkları problemler arasında olduğunu ifade eden Op.Dr. Mert Demirel, "Bu saydıklarımız meme büyüklüğü yaşayan bir kadının, rutin hale gelmiş sorunlarından bazıları. Ancak tüm bu sorunları 3 saatlik bir operasyonla hayatınızdan çıkarabilmek mümkün" dedi.

Meme küçültme operasyonu hakkında bilgi veren Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mert Demirel, şöyle konuştu:

"Meme büyüklüğü problemi kadınları fiziksel açıdan rahatsız ettiği kadar, psikolojik olarak da etkilemekte. Ayna karşısında yaşanılan mutsuzluğa meme büyüklüğünün beraberinde getirdiği sağlık sorunları da eklenince, bu durum hayat kalitesini ciddi oranda etkiliyor. Ancak bugün kullandığımız teknik ve yöntemlerle kişiyi hem ideal meme ölçüsüne, hem de estetik bir meme formuna kavuşturabilmek mümkün. Meme küçültme ameliyatlarında kullanılan iki farklı teknik vardır. Bunlardan biri memenin alt kısmından yapılan ters T şeklinde bir kesiyle, diğeri de meme ucunu çepeçevre saran lolipop şeklinde bir kesiyle gerçekleşir. Genel anestezi altında yapılan ameliyatla, sarkmış olan cilt ve meme dokusu fazlalığı alınır. İçindeki meme dokusu çok fazla boşalmış hastalarda; daha dolgun bir görünüm için silikon implant kullanılabilir. Ameliyattan sonra hastalar 20 gün boyunca özel bir sütyen kullanır. İyileşme dönemi ağrılı değildir. Masa başı çalışan biri, meme küçültme ameliyatı sonrası 3. gün rahatlıkla işine geri dönebilir. Meme küçültme ameliyatlarında hastaların aklını en çok kurcalayan konu izlerdir. Evet, bu operasyondan sonra meme üzerinde bir takım izler kalacaktır. Ancak bu izler bikini ya da çamaşır içinde gizlenebilecek türdendir ve zaman geçtikçe belirginliği azalarak silikleşir. Bu durumda hastaların, sonucun her iki tarafını da teraziye koyup seçim yapması gerekir. Büyük sarkık ve izsiz bir meme mi, yoksa dolgun dik ve belirsiz bir izin olduğu meme mi kendisi için daha iyi karar vermelidir. İzler seçilen yönteme göre ya meme altından ters T şeklinde, ya da meme ucu çevresinden lolipop şeklinde olur. Meme ucu çevresindeki dikişler, hemen hemen hiç belli olmaz. Diğer izler ise, zaman içinde kişinin bile unutacağı şekilde belirsizleşerek iyileşme gösterir. Meme küçültme ameliyatları sonrası kişide kronik hale gelen sırt ve bel ağrısı şikayetleri ortadan kalkar. Bele binen yük azalacağı için kişi daha kolay bir şekilde spor yapabilir, daha uzun yürüyüşlere ve daha hareketli bir yaşama başlayabilir. Omuzlarda oyuntu yapan sütyen askıları ve giysi seçimindeki kamufle derdi de ortadan kalkınca, kişi özgür bir şekilde istediği giysiyi giyebilir. Bugün meme küçültme ameliyatı olan binlerce kadın, estetik cerrahinin yaşamlarına kattığı yenilikle hayatlarına daha konforlu ve daha mutlu bir şekilde devam edebilmektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim