• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

'Bütün deliller tutuklu sanıkların suçluluk konumunu arttıracak şekilde'

'Bütün deliller tutuklu sanıkların suçluluk konumunu arttıracak şekilde'
Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili ceza davasında, Cumhuriyet Savcısı Oğuz Köktan'ın, tutuklu...

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili ceza davasında, Cumhuriyet Savcısı Oğuz Köktan'ın, tutuklu sanıklar Yasin Kurnaz ve Hilmi Kazık hakkındaki tahliye talebiyle ilgili olarak, "Toplanan bütün deliller tutuklu sanıkların aleyhine ve sanıkların suçluluk konumunu arttıracak şekilde." dedi.

Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili, sekizi tutuklu 46 sanıklı davanın beşinci duruşmasının sekizinci celsesini takip eden müşteki avukatı Baro Başkanı Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün mahkeme tarafından müdahil vekillerin ve sanıkların talepleri alınıyor. Sabahki oturumda cumhuriyet savcısı, tutukluluğun devamıyla ilgili beyanını açıkladı. Bu anlamda iki sanığın tahliyesini talep etti. Bunlar Yasin Kurnaz ve Hilmi Kazık. Daha devamında da müdahil vekilleri olarak bizler, mahkemeden taleplerimizi ve tutuklu sanıklarla ilgili durumlarıyla ilgili taleplerimizi sunduk. Aslında tutuklu sanıkların tutukluluğun devamının kaldırılmasıyla ilgili olarak beşinci duruşmayı yapmış olmamıza rağmen sanıklar lehine hiçbir değişimin olmadığını düşünüyoruz, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmanın başladığı günden bugüne kadar. Dosya içerisinde toplanan delillerden, dinlenen tanıklardan aslında sanıkların mevcut konumunun ağırlaşarak devam ettiğini görüyoruz." dedi.

Toplanan bütün delillerin tutuklu sanıkların aleyhine ve suçluluk konumunu arttıracak şekilde olduğunu savunan Av. Arslan, şunları söyledi: "Bu anlamda, tahliyeyi gerektirecek herhangi bir durumun olmadığını düşünüyoruz. Mahkeme hakimi, sabahki oturumunda dosyaya hangi belgelerin geldiğini okurken Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'den hiçbir belgenin mahkemeye ibraz edilmediğini görüyoruz. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., tüm istenen belgelerle ilgili ya mahkeme tarafından el koyulduğunu ya da belgelerin nerede olduğunu bilmediğini, kaybolmuş olabileceğini, yanabileceğini, bu nedenle ulaşamadıklarını belirtmekte fakat sanık vekilleri tarafından savunma dilekçelerinin ekinde sunulan delillerde, buradaki delillerin birçoğunda gaz bakımından, gaz maskelerinin zimmete alınmasından yangın söndürme cihazlarının tutanaklarına ve eğitim videolarına kadar birçok belgenin mahkemeye sanık vekilleri tarafından sunulduğunu görüyoruz. Bu da göstermektedir ki aslında toplanması gereken deliller, mahkeme tarafından istenen deliller Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. taragından sunulmamakta ama kendilerince sanık lehine olduğu düşünülen belgelerse mahkemeye sunulmakta. Bu da şunu gösteriyor, delillerin toplanması engellenmekte. Delillerin karartılmasına devam edilmekte ve aslında bu yönüyle bile sanıkların tahliyesinin yapılmasının ne kadar sakıncalı olacağını göstermekte. Bizler, savcılık makamının bu talebinin reddiyle tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamı konusunda beyanlarımızı sayın mahkemeye bildirmiş oluyoruz. Tabii öğleden sonraki aşamada bu sanıkların savunmalarını, taleplerini ve sanık vekillerinin taleplerini aldıktan sonra bu konuda bir karar verecek."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim