• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

BUSKİ Laboratuvarlarının Akredite Başarısı

BUSKİ Laboratuvarlarının Akredite Başarısı
TS EN ISO/IEC17025:2012 sistemine göre Türk Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) akreditasyon belgesi alma başarısı gösteren BUSKİ içme suyu ve atık su laboratuvarları,...

TS EN ISO/IEC17025:2012 sistemine göre Türk Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) akreditasyon belgesi alma başarısı gösteren BUSKİ içme suyu ve atık su laboratuvarları, akredite olduğu parametre sayısını 47'ye çıkardı. BUSKİ laboratuvarları bu sonuçla, uluslararası alandaki itibarını artırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün sağlıklı içme suyu teminine yönelik çalışmaları sayesinde çeşmeden akan suyun içilebildiği ender şehirler arasında yer alan Bursa, bu yönüyle diğer şehirlere de örnek teşkil ediyor. BUSKİ'nin içme suyu ve arıtma tesisi laboratuvarlarının akreditasyonu ile test sonuç ve raporların uluslararası kabul edilirliğe sahip olduğunu belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Eylül 2015'te TÜRKAK tarafından yapılan tetkik ve değerlendirmeler neticesinde BUSKİ laboratuvarlarının akredite olduğu parametre sayısının 47'ye çıktığını vurguladı. Akreditasyon ile laboratuvarların uluslararası alanda itibar kazandığını ifade eden Çetinavcı, "TÜRKAK tarafından daha önce akredite edilen laboratuvarlarımızın Eylül 2015'te yapılan tetkik ve değerlendirmeler neticesinde akredite olduğu parametre sayısı içme suyunda 21'e, atık suda ise 26'ya yükseldi. Böylelikle laboratuvarlarımızın toplam akredite olduğu parametre sayısı 47'ye ulaştı. Akreditasyonlarla birlikte bir laboratuvarda olması gereken tüm kriter ve şartlar eksiksiz sağlanmış oldu. Laboratuvarlarımız, akreditasyon ile uluslararası alanda itibar kazanmış olmakla birlikte, sonuç doğrulama ve izlenebilirlik yetenekleri bakımından da güven veren bir seviyeye ulaştı. Bunun yanı sıra laboratuvarlarımızın belirli deney, analiz ve ölçüm çalışmalarını yüksek kalite anlayışı içinde sonuçlandırmaya ehil oldukları da tescillendi" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim