• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

BUSİAD, Günal Baylan’la 'Yola devam' dedi

BUSİAD, Günal Baylan’la 'Yola devam' dedi
Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin 38. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı BUSİAD Evi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin 38. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı BUSİAD Evi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde yeniden aday olan Günal Baylan, genel kurula katılan üyelerin tamamının oyunu alarak ikinci kez yönetim kurulu başkanı seçildi.

Genel Kurul Başkanlık Divanı'nın belirlenmesinin ardından söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, 2015 yılında seçim ve siyasetin yıl boyunca gündemde kalması; büyüyen dış borç, daralan ihracat, istikrarsız kurlar, enflasyon, faiz beklentileri, terör ve bölgesel güç dengelerini lehlerine çevirmek isteyen ülkeler arasında yaşanan huzursuzluklarla birleştiğini söyledi. Yaşanan bu sürecin başta yabancı yatırımcılar olmak üzere yatırım iklimini ve iç ticareti olumsuz etkilediğini kaydeden Baylan, şunları kaydetti: "Özellikle, üretim kabiliyeti göstermeden yer altı zenginliklerinin gücü ile dengelerini korumaya çalışan bu coğrafya, gelecekte de benzer olaylara ve huzursuzluklara gebe. Ülke olarak bu ortamdan pozitif ayrışarak potansiyelinin üzerinde büyüme ile hızlanmak zorundayız."

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Ar-Ge Reform Paketi'ni, bu alandaki desteklere yönelik bütçenin artırılması ve getirilen tedbirler açısından genel olarak olumlu bulduğunu dile getiren BUSİAD Başkanı, bu alanda atılacak tüm adımların Türkiye'nin büyüme stratejisi ile başarılı bir biçimde koordine edilmesi gerektiğine işaret etti.

Günal Baylan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyüme stratejisi ve arzu edilen hedeflerin oda, kurum ve kuruluşların önerileri ile günü kurtarmaktan ziyade; uzun vadeli, bilimsel bir veri ve araştırma tabanına oturtularak, iktisadi kalkınmayı destekleyecek yönde olması gerekmektedir. Söz konusu strateji ve hedefler, ülkemizdeki üniversitelerin destekçisi ve çözüm ortağı olduğu, siyasi yapıdan uzak, bilimsel, ortak akıl ile yapılanan ve tüm bakanlıklarla işbirliği içinde olan bir merkez tarafından yönlendirilmeli ve bölgesel değer zincirleri tespit edilerek planlanmalıdır. Diğer yandan ekonomi ve parasal politika başlığını kapsayan 17. faslın açılması ile Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin yeniden canlandırılması ile ümitlendik. Enerji, yargı ve temel haklar, adalet, özgürlük ve güvenlik, eğitim ve kültür, dış ilişkileri kapsayan diğer fasılların açılması ve bu çıpa etrafında yapılacak reformlar özellikle yabancı yatırımcıyı ve Türk iş dünyasını rahatlatarak yatırım iklimini destekleyecektir."

Günal Baylan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Günal Baylan, Ahmet Özkayan, Buğra Küçükkayalar, Burak Anıl, Burhan Çakır, Duygu Ispalar Güneri, Ersin Yazıcı, Hakan Oktar, Halit Cem Çakır, Mustafa Ekinci, Neşe Yıldırım, Selim Tarık Tezel, Şükrü Erdem. Yedek Üyeler; Alper Özalp, Haluk Parlamış, Berna Altınsoy, Selim Baykal, Aslı Türkün, Ceylin Erbak, Seçil Koyunlu, Onur Kutlualp, Mustafa Yılmaz, Gonca Yerliyurt, Tuncer Hatunoğlu, Ergun Hadi Türkay, Ali Türkün.

BUSİAD, Günal Baylan’la 'Yola devam' dedi

BUSİAD, Günal Baylan’la 'Yola devam' dedi

BUSİAD, Günal Baylan’la 'Yola devam' dedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim