• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Burun Estetiğinde Yeni Trendler Ve Selfıe

Burun Estetiğinde Yeni Trendler Ve Selfıe
Medicana Bahçelievler Hastanesi KBB uzmanı Dr. Volkan Kahya, cerrahi paylaşımların ve internetin yaygınlaşmasıyla koruyucu cerrahiler ön plana çıktığını...

Medicana Bahçelievler Hastanesi KBB uzmanı Dr. Volkan Kahya, cerrahi paylaşımların ve internetin yaygınlaşmasıyla koruyucu cerrahiler ön plana çıktığını ve daha doğala yakın ,estetik olduğu belli olmayan burun yapıları görülmeye başladığını söyledi.

Kahya, son yıllarda ise sosyal medyanın yaygınlaşması ve selfie çılgınlığının baş göstermesiyle doğala yakın havalı burunlar yine trend haline geldiğini belirterek, "Peki nedir doğala yakın havalı burun? Aslında olması gereken ölçülerin biraz daha estetik çizgilerle bezenmesi olarak tarif edebiliriz. Burun sırtında hafif bir kavis burun ucunun belirgin olduğu ve burun ucunun kalkık olduğu (erkekler bu tarifin dışında) burunlar bu tarife uymaktadır. Son dönemin bir diğer trendi ise kişiye göre burun tasarlamasıdır. Bu da kişinin hayat görüşü,mesleği,cinsiyeti, vücut yapısı ve yüz uyumuna göre hasta ile konuşularak burun tasarımı yapılmasıdır. Tüm bu bilgiler gösteriyor ki genel olarak son yıllarda erkeklerde daha düz ve kavissiz burunlar moda iken hanımlarda hafif kavisli doğala yakın havalı burunlar modadır. Tabi burda kişinin istekleri ve beklentileri çok önemlidir. Son yıllarda bu modanın oluşumunda büyük katkısı olan selfieye değinmeden olmaz. Selfie fotoları yakın plandan çekildiği için tüm yüz asimetrilerini ve ayrıntılarını ortaya koyması ve objeleri olduğundan büyük göstermesi nedeniyle kişilerin önceden önemsemediği ayrıntıların önplana çıkmasına yol açmaktadır. Bu durumda kişilerin kendilerinini beğenmemelerine ve yüzlerindeki bazı oluşumları büyük görmelerine ya da şekilsiz görmelerine neden olmaktadır. Bu yüzden selfie çekerken mümkün olduğunca kamerayı fazla yaklaştırmamak gerekir. Selfie de göz, burun, dudak üçlüsü çok önemli rol arz eder. Bunların birbiri ile uyumu, burnumuzun; burun sırtı ve burun ucu arasındaki yumuşak geçişi selfiemizin güzel çıkmasını sağlayacaktır. Sonuç olarak sosyal medyanın bu kadar yoğun kullanıldığı bu dönemde görsel algılar çok ön plana çıkmaktadır.Bolca selfielerin çekildiği son yıllarda yüze uygun doğala yakın havalı burunlar trend olmaya devam edecek gibi duruyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim