• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Burun Estetiğinde Holywood Cerrahisi

Burun Estetiğinde Holywood Cerrahisi
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Timur Batmaz, burun estetiği operasyonlarında son yıllardaki önemli gelişmelerden olan Ultrasonik Piezzo ile Rinoplasti hakkında...

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Timur Batmaz, burun estetiği operasyonlarında son yıllardaki önemli gelişmelerden olan Ultrasonik Piezzo ile Rinoplasti hakkında bilgi verdi.

MediLife Bağcılar Hastanesi doktorlarından Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Timur Batmaz, "Burnumuz beden sağlığımız için vazgeçilmez öneme sahiptir. Bizi biz yapan duyularımızdan olan koku duyumuzu sağlayan ve yaşamsal öneme sahip solunumun başlangıç noktasıdır. Ancak günümüzde önemi sadece bununla kalmaz. Kendi vitrinimizdeki en önemli organlarımızdan biri olarak değer görür. Burun estetiği operasyonlarındaki gelişmeler bu nedenle sadece Demi Moore, Catherine Zeta-Jones, Cameron Diaz, Britney Spears gibi Hollywood yıldızları tarafından değil, tüm dünya Kamuoyu tarafından merakla takip edilir" diye konuştu.

Op. Dr. Timur Batmaz, burun estetiği operasyonlarındaki son yıllardaki en önemli gelişmelerden olan Ultrasonik Piezzo ile Rinoplasti hakkında bilgi verdi.

Batmaz, "Burnumuzun fonksiyonları kadar görünümü ve şekli insanlar için artık çok daha önemli. Bu nedenle en sık yaptığımız ameliyatların başında Rinoplasti dediğimiz burun estetiği geliyor. Kişinin burnunun fonksiyonu bozulmadan, yüz yapısına uygun bir şekilde yeniden yapılandırılması hem benim hem de hastalarım için çok önemli. Çünkü burun yapısı ve şekli; ruhu ve kişiliği etkiler. İnsanların "Sahip olduklarıyla öne çıktığı imaj çağında yaşadıklarının farkında olması" da bu ameliyatı daha önemli hale getiriyor" diye konuştu.

"HOLLYWOOD CERRAHİSİ"

MediLife Bağcılar Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Timur Batmaz da şunları söyledi: "Burun estetik operasyonlarının kalitesini arttırmak, yan etkilerini azaltmak, ameliyat sonrası iyileşmeyi ve ameliyata bağlı dış görünümü daha olumlu hale getirmek için bilimsel ve teknik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu konudaki en önemli gelişmelerden biri, kısaca özetlemek gerekirse "Ultrasonik Piezzo ile Rinoplasti" tekniğidir."

FDA ONAYLI BİR TEKNİK"

Op. Dr. Timur Batmaz, "Bu teknik Amerika Birleşik Devletlerinde FDA(FOOD &DRUG ADMİNİSTRATİON) tarafından onaylanmıştır. Yani güvenilirliği uluslararası otoriteler tarafından kabul edilmiştir" diye konuştu.

"KEMİK KIRMA DEVRİ KAPANDI"

Kemik kırma işlemi diye ifade edilen Osteotominin burun estetik ameliyatlarının en önemli ve hassas basamaklarından biri olduğunu anlatan Batmaz, "Burun kemiğinin şekillendirilmesi işlemidir. Yani püf noktası burası" dedi. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Timur Batmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Kemiklerin şekillendirilmesinde kullanılan keski ve çekiç gibi klasik yöntemlerde kontrolsüz kemik kırıklarının olması ve yumuşak dokuların hasarlanması ihtimal dâhilindedir. Ultrasonik Piezzo kullanılan ameliyatlarda kemikler görerek ve milimetrik olarak çok zarif ve çok kontrollü bir şekilde yeniden şekil verilebiliyor. Yani "kemik kırma devri kapandı" diye konuştu.

"DAYAK MI YEDİN? AMELİYAT MI OLDUN?"

Op. Dr. Timur Batmaz, daha önce bu tip ameliyatlardan sonra hastaların bir süre yüzü şiş, gözleri mor olarak yaşamak zorunda kaldığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Çünkü eski yöntemde burun şekillendirmesinde kullanılan keski, çekiç gibi malzemeler kullanılarak yapılan tekniklerde yumuşak dokular da zarar görebiliyordu. Hastalar bize "Yakınlarım bana dayak mı yedin? Ameliyat mı oldun? diye sormasınlar" diyerek serzenişte bulunurlardı. Hastanemizde kullandığımız bu yöntemle o günler geride kaldı. Ameliyat sonrasında kişi kısa bir süre içerisinde sosyal yaşamına güvenle geri dönebilmektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim