• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Burun Estetiğinde Doğallığa Dikkat

Burun Estetiğinde Doğallığa Dikkat
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, burun estetiğinde doğallığa dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, burun estetiğinde doğallığa dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Burun estetiğinde "Rinoplasti" yönteminin daha iyi nefes alan ve müdahale edildiği anlaşılmayan doğallıkta burunlar tasarladığını kaydeden Op. Dr. Mert Demirel, "Yüz, her zaman bir bütün olarak ele alınır ama bu bütüne en büyük katkısı olan organ burundur. Gözlerin arasından dudağa doğru düzgünce uzanan bu yapı, diğer yüz hatları ile uyumlu olduğunda bütün olarak "iyi" kabul edilir. Eğer uyumlu değilse, burun sanki oraya sonradan konmuş gibi durur. Bugün burun estetiğinde gelinen noktada artık hastaları çok daha az morluk ve daha kısa bir iyileşme dönemi bekliyor. Sonuçlar ise eskiye oranla daha farklı. Önceden burun küçültülerek yapılan estetik girişimlerde şimdi doğallığı ön planda tutuyor ve her zaman yapılmamış gibi duran burunlar hedefliyoruz" dedi.

Burun estetiği olmak isteyen bir hastanın sürecinin plastik cerrah ile ön görüşmeyle başladığını kaydeden Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mert Demirel, şöyle konuştu:

"Hastanın nasıl bir görüntü istediğini tam ve net bir şekilde ifade etmesi çok önemli. Aynı şekilde plastik cerrah da bu isteklerin ne kadarının gerçekçi olduğunu hastaya çok iyi anlatması gerekir. Fiziksel muayene sonrası hekim hastanın taleplerini değerlendirir ve mümkün olabilecek yaklaşık sonucu bilgisayarlı simülasyon desteği ile hastaya anlatır. Buruna yeni şekli tasarlanırken "tüm yüz altın oranına" yakın bir yorum yakalamak, estetik burun ameliyatının hedefini oluşturur. Bu oran, yani doğallık çerçevesinde hastanın kişisel talepleriyle ve hekimin yönlendirilmesiyle buruna kişisel yorumlar katılır. Kişisel estetik yorum sonucunda burnun, zarif, dikkat çekici, feminen, genç, olgun ya da sadece daha doğal bir görünüme kavuşması mümkündür. İşte bu kişisel yorumu burun şekline taşıyabilmek için, Rinoplasti'de bugün standart uygulamalardan farklı bir yaklaşımla işlemler yapılmaktadır. Hastada nefes almada zorluk, et büyümesi ya da burun içi eğriliği gibi problemler varsa burun estetiği ameliyatlarında bu problemler de tedavi edilebilir. Ameliyat genel anestezi altında 2-3 saat kadar sürer. Burun içi ve dışı silikon uygulamalar ile operasyon bitirilir. Bu silikon destekler ilk hafta kontrolünde acısız şekilde çıkarılır. Yüzde oluşan hafif morluk ve ödem ilk haftanın ardından hızla iyileşir. Ödemlerin geçmesiyle burnun yeni şekli ortaya çıkar ancak burnun tam şeklini alması 9-12 ay arasındadır."

KİŞİYE ÖZEL TASARLANAN BURUNLAR

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mert Demirel, daha önceleri hastaların beğendikleri burnun aynısını yaptırmak istediklerini ifade ederek, "Ellerinde beğendikleri sanatçıların resimleri ile geliyordu. Bugün yeni dönem burun estetiklerinde artık yorum, kişiye özel olarak tasarlanıyor. Hastanın yeni burun görüntüsüne karar verilirken yüz şekli, kemik yapısı, çene hattı ve karakteristik özellikleri de göz önüne alınıyor. Yapılan her burun bir diğerinden farklı ve yapıldığı kişinin yüz organları ile uyum içinde tasarlanıyor. Burun estetiğindeki yeni dönemde hastalarımıza daha iyi nefes alan, daha estetik görünen fakat doğallığından taviz vermeyen burunlar yapıyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim