• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Burun Estetiğin De Devrim; Piezo Cerrahisi

Burun Estetiğin De Devrim; Piezo Cerrahisi
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Cevdet Murat Akagün, burun estetiğinde piezo cerrahisinin devrim niteliğinde olduğunu söyledi.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Cevdet Murat Akagün, burun estetiğinde piezo cerrahisinin devrim niteliğinde olduğunu söyledi.

Piezo cerrahisi ya da ultrasonik kemik şekillendirme yöntemi olarak bilinen bu yöntemin cerrahi teknik olarak kullanıldığını anlatan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Cevdet Murat Akagün, "Piezo elektrik özellik gösteren malzemelerin elektrik enerjisine mekanik enerjiye ve mekanik enerjiyi de elektrik enerjisine dönüştürmesi esasına dayanmaktadır ayrıca ultrasonik dalgaları üretmede kullanılan en önemli prensiplerden biridir. Bu yöntemle ameliyat sonrası şişlikler diğer törpü yöntemlerine göre daha az olmakta morarma olmamakta hasta sosyal yaşantısına daha erken dönmektedir" dedi.

Piezo elektriğin burun estetiği operasyonlarında kullanılmasının hem hastalara hem de hekimlere çeşitli avantajlar sağladığını anlatan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Cevdet Murat Akagün, "Bunların başlıcaları; Son derece hassas kesimlere olanak sağlaması; Hekim açısından kullanım kolaylığı; Kemikte kesim yapıldığı için yumuşak dokuya hiç bir şekilde zarar vermemesi; Burun kemiğinde çekiç; keski ve törpü kullanılırken son derece travmatik olan yöntem terk edilmektedir. Daha hassas ince, zarif bir burun cildi oluşturulmaktadır. Dokulara saygılı bir operasyona olanak sağlamaktadır. İyileşme daha hızlı ve çabuk olmaktadır. Yumuşak dokuya ve burun içi mukozasına zarar vermediği için çok az kanamanın ortaya çıkması sağlanmaktadır. Travmatik sonuçları azalttığı için ameliyat sonrası şişlik ve morlukların daha az görülmesi sağlanmaktadır. Gördüğümüz üzere bundan sonraki süreçte çok daha hassas çok daha az travmatik ve dokulara saygılı piezo elektrik burun estetiği operasyonlarında dünya genelinde daha sık kullanılmaya başlanacaktır. Benimde amacım tüm dünyada yeni yeni kullanılmaya başlanan bu yöntemi çağın gerisinde kalmadan beceri ve tecrübelerimle hastalarım en iyisi yapabilmektir. Klasik osteotomi (kemik kesme) yöntemlerinde kullanılan çekiç ve keski ile düzgün hattı oluşturmak hemen hemen imkansızdır. Piezo cerrahi ile yapılan burun estetik ameliyatlarında kemikleri istediğimiz açılarda ve düzgün olarak şekillendirebiliyoruz ve bunun sonucunda burunları daha zarif, doğal, ince ve fotojenik bir sonuç elde ediyoruz" diye konuştu.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Cevdet Murat Akagün, cerrahi sonrası daha ince düzgün yüzeyli bir burun oluşturulduğunu ve revizyon cerrahisine çok daha az ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Biz estetik cerrahlar bunu altın oran ile tanımlamaktayız. Yüz organlarının burun, dudak, kulak, gözler arasındaki mesafe ve çenenin bunlara olan uzaklıkları ya da oranlarındaki değişiklikler fotojeniteyi ve güzelliği belirlemektedir. Bu durumda kişinin daha güzel veya daha çirkin görünmesine neden olduğu varsayılmaktadır." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim