• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Burun Estetiği yaptırıcaklar dikkat!

Burun Estetiği yaptırıcaklar dikkat!
Günümüzde sosyal ve kültürel yapının gelişmesiyle birlikte, dış görünüşe verilen önem de hızla artmaktadır.

Günümüzde sosyal ve kültürel yapının gelişmesiyle birlikte, dış görünüşe verilen önem de hızla artmaktadır. Güzellik kavramı her ne kadar göreceli bir kavram olsa da, insanlar kendi estetik kusurlarına karşı artık daha hassas yaklaşmaktadır. Güzellik kavramı her ne kadar göreceli bir kavram olsa da, insanlar kendi estetik kusurlarına karşı artık daha hassas yaklaşmaktadır.

Başkalarının yüzünüze baktığında gözlerden sonra ikinci gördüğü yer olan burun, estetik ve plastik cerrahide en önemli ve cerrah açısından en zorlu ameliyatlardan biridir.

Burun rinoplasti ameliyatları 18-40 yaş arasındaki hastalara yapılmaktadır. Muayenede mutlaka endoskopik cihazlarla nefes alma durumunuza ve sinüslerinize bakılması gerekir.

Günümüzde 2 tip burun rinoplastisi tekniği uygulanmaktadır. Bunlar;

Açık Rinoplasti: Burunderisitamamen kaldırılır. Cerrah böylece kıkırdağı ve kemiği tamamen görür. Kesi iki burun deliği arasındaki kıkırdaktan yapılır. Bilinen 2 dezavantajı vardır; birincisi delikler arasında ameliyat izi kalır ve kıkırdaklar zarar görür, ikincisi de ameliyat sonrasında çok fazla ödem oluşur.

Kapalı Rinoplasti:Bütünkesilerburun içinde yapılır. Cerrahın kıkırdağı ve burun kemiğini açık bir şekilde görme şansı olmadığından çok iyi bir anatomik bilgiye sahip olması gerekir. Yara izi yoktur, ödem ve şişlik çok kısa sürede iner.

Bunun dışında dolgu rinoplastisi ve revizyon rinoplastisi dediğimiz ameliyatlar da vardır. Dolgu rinoplastisinde; burunda bulunan ufak çöküntüler ve simetri bozuklukları doldurulur. Revizyon rinoplastisi ise düzeltme ameliyatlarıdır.

Burada önemli olan, beklentilerinizi doktorunuza çok iyi anlatmanız ve cerrahınızın da bu doğrultuda sizin için en doğru tekniği uygulamasıdır.

Plastik cerrahi alanında, başka estetik operasyonların yanı sıra özellikle kapalı burun rinoplastisinde çok başarılı çalışmalara imza atan Op.Dr. Salih Emre Üregen, burun ameliyatlarında %80-90 kapalı tekniği tercih eden cerrahlardandır. Salih Emre Bey’in burun estetiği rehberi ile öğrendiklerimize göre; bütün rinoplasti ameliyatlarında planlanan burun içindeki kemik ve kıkırdakların tekrar şekillendirilmesidir.

Bu işlemler sonrası önemli olan cerrahın sizin bu dokularınıza ne hassasiyetle yaklaştığıdır. Milimetrelerin bile önemli olduğu bu ameliyatlarda dokular çok önemlidir ve gereksiz kayıplar ameliyatın tekrarlanmasına, hatta başka yerlerden doku alınmasına yol açar.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim