• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Burun estetiği operasyonları evlilikleri kurtarıyor

Burun estetiği operasyonları evlilikleri kurtarıyor
Türkiye'de burun estetiği operasyonları, gün geçtikçe daha da başvurulan bir yöntem olmaya başladı.

Türkiye'de burun estetiği operasyonları, gün geçtikçe daha da başvurulan bir yöntem olmaya başladı. Özel Esentepe Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Bölümü Doktoru Op. Dr. Önder Akdeniz, burun estetiği operasyonlarının ardından kişilerde, pozitif yönde bir özgüven artışı olduğunu dile getirdi. Akdeniz, estetik operasyonlarının hem psikolojiye, hem de kadın-erkek ilişkilerine olan etkisi hakkında konuşarak, özellikle burun estetiği operasyonundan sonra, hastalarında olumlu yönde psikolojik değişiklikler gözlemlediğini dile getirdi.

Burnun yüzdeki en belirgin bölge olmasından dolayı, özellikle günümüzde burun estetiği operasyonlarının kadın- erkek ayrımı olmaksızın her geçen gün arttığını belirten Op. Dr. Önder Akdeniz, "Estetik operasyonların psikolojiye en büyük etkisi, kişide özgüven duygusunun artışı olarak karşımıza çıkıyor. Burun estetiğinde ise, bu artış ikiye katlanıyor. Bunun sebebi, burnun yüzdeki en belirgin bölge olması ve dolayısıyla burun estetiği operasyonunun (Rinoplasti) görünürlükte etki alanının genişliğidir. Rinoplasti arzusuyla gelen hastalarımın çoğunluğu kadın; ancak erkek hastaların sayısı da gün geçtikçe artıyor. Özellikle, eşi burun estetiği operasyonu geçiren beyefendiler, kendileri de Rinoplasti arzıyla geliyorlar" dedi.

"SERT VE YORGUN İFADE ORTADAN KALKIYOR"

Rinoplasti sonrası, kadın-erkek ilişkilerindeki değişime değinen Akdeniz, şöyle konuştu: "Rinoplasti sonrası birçok kadın hastamın özgüveninde müthiş bir artış oldu. Bunu ayrıca yapılan araştırmalarda çıkan sonuçlarda da görmekteyiz. Operasyon sonrası oluşan özgüven hem iş yaşamını, hem de sosyal alandaki başarıyı etkilemektedir. Kadınlar "Eşimin bana bakış açısı tamamen değişti" diyorlar. Tabii Rinoplasti sonrası, yüzdeki sert ve yorgun ifade ortadan kalkıyor. Bu da eşler arasındaki ilişkiye büyük ölçüde faydalı oluyor. Eşindeki özgüven artışını kıskanan birçok beyefendi de Rinoplasti olmak için bizimle iletişime geçiyor. Özgüveni artan bireyin, iletişim şekli ve yoğunluğu da artmakta; bu da evliliklere ciddi anlamda pozitif etkisi olan bir husus. Özgüven artışı sonrası, çiftler arasında iletişimin yoğunlaşması sebebiyle, Rinoplasti evlilikleri kurtarabilir bile diyebiliriz."

Akdeniz, Rinoplasti operasyonunun sadece estetik için değil; sağlık için de uygulandığının altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Sağlıklı nefes alamayan bireylere de Rinoplasti uygulanmaktadır. Burada bir başka etkiden daha bahsetmek istiyorum. Sağlıklı nefes alamayan birey, horlama problemiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu da çiftler için çok büyük bir sorun teşkil etmekte. Horlama problemi nedeniyle yataklarını ayıran birçok çift mevcut. Rinoplasti sonrası salonda yatmak sona eriyor, çiftler huzura eriyor diyebiliriz."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim