• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Bursa’ya İtalyan Kardeş

Bursa’ya İtalyan Kardeş
Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden İtalya İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo, İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmenin ilk...

Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden İtalya İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo, İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmenin ilk adımı olarak Bursa'yı İtalya'dan bir şehirle kardeş yapmak için çalışacaklarını söyledi.

Türkiye ile İtalya arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek için Bursa'ya gelen İtalya İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo, İtalya İstanbul Ticari Ateşesi Maria Trinchieri ve İtalyan Dış Ticaret Enstitüsü Başkanı Aniello Musella ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile Heykel'deki tarihi belediye binasında bir araya gelen Başkonsolos Bravo, ilk kez geldiği Bursa'nın tarihi dokusundan etkilendiğini belirterek, "Özellikle tarihi belediye binasından çok etkilendim. Bursa'da yaşayan 72 İtalyan vatandaşımız bulunuyor. Tofaş fabrikasında çalışan İtalyan vatandaşlarımız da var. Bu yüzden İtalyanlar için Bursa'nın ayrı bir önemi ve değeri var. Bursa, İtalyanlar için sadece Tofaş şehri değil, aynı zamanda Osmanlı başkenti ve tarih şehri. Bursa'ya gelmekte dolayı çok mutluyum" dedi.

Bursa'nın İtalya'dan bir şehirle kardeş şehri olmadığını hatırlatan Başkonsolos Bravo, "Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çalışıyoruz. Bunun ilk adımı da, Bursa ile İtalya'dan bir şehrimizi kardeş şehir yapmak. Bunun için çalışmalarımızı başlatacağız. İki ülke arasında birçok ortak nokta var. Bunların başında ise sanat tarihi geliyor. Türkiye ve Bursa, bizim için çok önemli ve değerli. Amacımız, ilişkileri güçlendirerek devamını sağlamak, geliştirmek ve sağlamlaştırmak" diye konuştu.

Bursa'nın tarihi, kültürel, turizm ve ekonomi yapısı hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ise, "Bursa'da üretim yapan Tofaş otomotiv fabrikası, hem İtalya'nın, hem Türkiye'nin, hem de Bursa'nın bir markası. Tofaş, Türkiye'nin ilk özel otomobilidir. Bursa, sadece Tofaş'ın değil, bir çok marka otomobilin ve yedek parçalarının üretildiği ekonomisi güçlü bir şehir. Bursa sanayicisi, teknolojiyi çok iyi kullanıyor. Özellikle Avrupa ülkeleriyle ilişkileri, ihracat ve ithalat açısından güçlü. Türkiye'nin en önemli avantajı, hem Türk hem de İslam kimliğiyle Balkanlara ve Ortadoğu'ya açılıyor. Bu açıdan da Avrupa ile Ortadoğu arasında bir köprü vazifesi görüyor. Türkiye, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği 2023 hedeflerine ulaşmak için çalışıyoruz. 2023 hedeflerinin yakalanmasının ardından Bursa, Avrupa'nın en güçlü sanayi şehri olacağına inanıyorum. İtalya ile ilişkilerin güçlendirilmesi için Bursa olarak elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo'ya Yeşil Türbe maketi hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim