• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Bursa’ya 30 Milyon Liralık Yatırım

Bursa’ya 30 Milyon Liralık Yatırım
Aktaş Holding'in Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 milyon liralık yatırımı hizmete açıldı.

Aktaş Holding'in Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 milyon liralık yatırımı hizmete açıldı.

Yüzden fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding, yeni pazarlara daha hızlı ulaşmak, yeni yatırım alanlarında entegre üretim sistemine geçmek için 30 milyonluk yatırımla yeni üretim tesislerini hizmete açtı. ABD'den Çin'e, Bulgaristan'dan Brezilya'ya kadar dünyanın dört bir noktasında faaliyetleri bulunan, 6 kıtada 100'den fazla ülkeye doğrudan ürünlerini ihraç eden Aktaş Holding, Bursa'daki yapılanmasında ve dönüşüm sürecinde çok önemli bir yer tutan yeni üretim tesisini 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladı. Farklı ürün gruplarının da üretileceği fabrika hizmete açıldı. 20 bin metrekare kapalı alana sahip, tamamen Aktaş Holding'in üretim modeline uygun olarak inşa edilen tesislerde hava süspansiyon sistemleri üretimi ile birlikte, otomotiv ve savunma sektörünün yanı sıra, inşaattan enerjiye kadar geniş bir yelpazedeki ürünlerin inovatif bir anlayışıyla imal edilmesi hedefleniyor.

Aktaş Holding'in sadece Bursa ve Türkiye'de değil, dünyanın dört bir köşesinde Türk bayrağını daha yukarılarda dalgalandırmak için çalışan, istihdam yapan, üreten dünya çapında bir firma olduğunu vurgulayan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "İleri teknoloji ile donatılan bu tesis için başta Şahap Aktaş olmak üzere, tüm Aktaş Holding çalışanlarını yürekten kutluyorum. Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda AR-GE'ye, tasarıma, markaya yatırım yapma konusunda ciddi teşvikler söz konusu. Bu hedefleri gerçekleştirme noktasında, ülkemizi ileriye taşıyacak yatırımlarla, Bursa'mızın ve ülkemizin gururu olan Aktaş Holding'i kutluyorum. İnanıyorum ki bu tesisler hem Bursa'ya hem de ülkemize çok büyük değer kazandıracak" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Aktaş Holding, üretim tesisleri ve sektöre sağladığı katma değerle, dünya genelinde Bursa'nın ve Türkiye ekonomisinin gurur kaynaklarından biri. Bildiğiniz gibi BTSO'nun düzenlediği ekonomiye değer katanlar ödül töreninde Aktaş Holding "inovasyon" kategorisinde ödül almıştı. Hava süspansiyon körükleri üretiminde olduğu gibi raylı sistemler ve savunma sanayine yönelik hamlelerinden dolayı da Aktaş Holding'i gönülden kutluyorum. Bursa'mızın klasik endüstriden, yeni nesil alanlara dönüşümü için faaliyet gösteren en önemli şirketlerden birisidir. Bu yeni tesislerin Bursa ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yenilenmek ve başarı yolunda gelişerek ilerlemenin Aktaş Holding'in her zaman önceliği olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, "Sanayiciler ürünlerinin bulunduğu her ortamda Türkiye'yi gururla temsil ediyor. Bu süreçte sanayicilerimize düşen en büyük rol ise markalı ürünler ortaya koyabilmek için inovatif düşünebilmek. İnovatif düşünce bizleri her adımda dinamik tutarken, gelişim isteği ile birlikte sürdürülebilir başarıyı da getirecektir. Ancak bu şekilde fark oluşturarak dünya pazarlarından daha fazla pay elde edebiliriz. Bizler de Aktaş Holding özelinde bu yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bize gelişme ve daha yüksek kapasiteli bir çalışma imkânı sunacak bu yeni binamız, hem sektörümüz hem de ülkemiz adına daha fazla katkı sağlayacak yeniliklerin yuvası olacak. Tesislerimizin başta Bursa olmak üzere, ülkemiz ve dünya ekonomisine hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol ise, yeni tesislerle birlikte Aktaş Holding olarak, global bir firma olmanın tüm sorumluluklarını yerine getirme gayretini gösterdiklerini belirterek, "Sadece ekonomik anlamda değil, yaptığımız tüm faaliyetlerle içerisinde bulunduğumuz ülkeye ve topluma değer katabilmek, Aktaş Holding'in kurumsal vizyonunun en önemli parçasından biri olmuştur. Standartların ve teknolojinin değişimiyle birlikte müşteri beklentilerinin de hızla değişime uğradığı yeni ekonomik düzende, takip eden değil; takip edilen, sektörde lider olmayı amaçladık. Bursa'daki yapılanmamız açısından çok önemli bir yer tutacak bu yeni üretim tesisimizde, bilgi ve teknolojiyi kullanarak, üretim ve hizmet kapasitemizi yükseltmeyi amaçladık. AR-GE öncelikli dönüşüm stratejilerimizle de sektöre her açıdan katma değer sağlamak temel amacımız" dedi.

Tesislerin açılış törenine; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, DSİ Bursa Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç'ın yanı sıra, iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda isim katıldı.

Bursa’ya 30 Milyon Liralık Yatırım

Bursa’ya 30 Milyon Liralık Yatırım

Bursa’ya 30 Milyon Liralık Yatırım

Bursa’ya 30 Milyon Liralık Yatırım

Bursa’ya 30 Milyon Liralık Yatırım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim