• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Bursaspor’un Yeni Stadını Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı

Bursaspor’un Yeni Stadını Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı
Dünyanın en heyecan verici statları arasında gösterilen 44 bin kişilik Timsah Arena Stadı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Dünyanın en heyecan verici statları arasında gösterilen 44 bin kişilik Timsah Arena Stadı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Açılış töreninde havai fişek ve ışık gösterileri ile Fettah Can konseri 44 bin kişiyi coşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Bursaspor'un şu andaki kadrosuyla hakkettiği yerde olmadığını ifade ederken, "İnanıyorum ki Hamza Hoca ile çok daha farklı yere geleceksiniz. Bursaspor'a başarılar dilerken, birlik beraberliğinizden taviz vermeyin diyorum" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 230 milyon liraya Bursaspor'a kazandırılan Timsah Arena'yı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hizmete açtı.

"BURSA'YA YAKIŞAN BİR STAT OLDU"

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'nın şanına yakışır güzel bir stadyuma sahip olduğunu kaydederek, "Çünkü Bursaspor sıradan bir kulüp değil. Bursaspor şampiyonluğu yaşamış bir kulüptür. Şampiyona böyle bir stat yakışırdı. Altyapınızı gezdim, gördüm. Bursaspor güçlü bir alt yapıya sahip. Şu andaki kadrosuyla dahil bulunduğu sıraya layık değil. İnanıyorum ki bu kadro Hamza Hoca ile çok daha farklı bir yere gelecektir. Tarafsızım, bunu da söyleyeyim. Size inanıyorum, bu seyirci, inşallah, sabırla, Bursaspor'un layık olduğu yere çıktığını görecektir. Bursaspor'a başarılar dilerken, ama ha, birliğinizden, beraberliğinizden taviz vermeyin diyorum. Bizim dört başlığımız var; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bursaspor'a bu sezonda başarılar diliyorum. Başarısının artarak devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

ALTEPE: "DÜNYADA EN HEYECAN VERİCİ STATLARDAN"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 190 bin metrekare inşaat alanıyla belediye ve Bursa'nın en büyük eserini şehre kazandırmanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek, "Bursa'mıza değer katan, prestij katan, daha tamamlanmadan dünya çapında ödüller alan yeni bir sembolümüz. 44 bin seyirci kapasitesiyle stadımızın yapımına katkı sağlayan başta sizlere, 50 milyon TL'lik katkıyla cumhurbaşkanımıza ve bütün katkı sağlayan dostlarımıza tekrar şükranlarımı arz ediyorum. Sizlerin himayesinde gerçekleşen bu yapı, ülkemiz ve kentlerimizin, belediyelerimizin geldiği durumu ortaya koyan güzel bir eser olmuştur. Dünyada parmakla gösterilen stadyumumuz olmuştur. Artık Avrupa'da, dünya şehirlerinde olmayan çok daha güzel projelere imza atıyoruz. Ülkemiz ve sizlerle gurur duyuyoruz. Sizin vizyon ve gayretlerinizle dünyanın parlayan yıldızları arasında olan ülkemiz hızla kalkınıyor. Güven ve istikrar ortamında hedefleri doğrultusunda hızla koşuyor. Dostlar, tüm dünya mazlumları seviniyor, mutlu oluyor, dik duruyor. Düşmanlarımız ise üzülüyor. Ama onlar bunu hep yaptılar. Bu ülkeyi, bu milleti yok etmek istediler. Bugüne kadar muvaffak olamadılar bundan sonra da olamayacaklar. Yerel yönetimler olarak öncü ve örnek olmak, büyüyen kentlerle lider Türkiye'ye ulaşmak bizim de en büyük amacımız. Sizlerden aldığımız güç ve yetkilerle, başta valimiz olmak üzere tüm kurum kuruluşlarımızla kıt imkanlarla büyük işler yapmak, çok sevdiğimiz Bursa'mıza ve hemşehrilerimize hizmet etmek, yaşanabilir, sağlıklı, kaliteli marka kenti oluşturmak, kalıcı eserler bırakmak bizler için onur olacaktır. Bursa olarak ortaya koyduğumuz vizyon ile bir yandan doğal güzelliğimizi korurken, diğer yandan tarihi ve kültürel mirası, ecdat yadigarı eserleri ayağa kaldırmak şehrimizin tüm sektörlerde gelişmesini hedef edindik" dedi.

"90 KAPIYLA STAT 8 DAKİKADA BOŞALACAK"

Altepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Şubat 2009'da sizin verdiğiniz talimatla stat çalışmalarını başlattık. 6 projeden birisi olarak bu proje onay gördü. Tüm dünyayı taradık. Almanya'nın en modern çatılarını burada gerçekleştirdik. Tribünler, iç mekanlar, çevre yolları ve metro istasyonuyla gerçekten güzel bir lokasyon oldu. Sizin tekliflerinizle eski stadın yerini inşallah meydan olarak gerçekleştirmiş olacağız. Cazibe merkezi olan bu tesisimiz 44 bin seyirci kapasiteli. Şehit aileleri ve engellilere; 72 loca ve 90 kapı 8 dakikada boşalmakta. Saha ile birlikte 190 bin metrekare inşaat alanında 52 bin metrekare ticaret alanı bulunmaktadır."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, yeni stadın hayırlı olmasını diledi.

Açılış törenine İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa Milletvekilleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve binlerce Bursalı katıldı. Açılış töreninde ışık ve havai fişek gösterileri ile Fettah Can konseri heyecan kattı.

Kurdeleyi eşi Emine Erdoğan ve bakanlarla kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Bursa ve Türkiye Şöhretler Karması maçının başlama vuruşunu yaptı.

Bursaspor’un Yeni Stadını Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı

Bursaspor’un Yeni Stadını Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı

Bursaspor’un Yeni Stadını Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı

Bursaspor’un Yeni Stadını Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı

Bursaspor’un Yeni Stadını Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim