• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Bursaspor’un borcu 300 milyon TL

Bursaspor’un borcu 300 milyon TL
Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, kulübün borcunun 300 milyon TL olduğunu, yıl sonuna kadar ödenecek rakamın yaklaşık 220 milyon lira olduğunu söyledi.

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, kulübün borcunun 300 milyon TL olduğunu, yıl sonuna kadar ödenecek rakamın yaklaşık 220 milyon lira olduğunu söyledi.

Bursaspor Mali ve İdari Genel Kurulu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda yapıldı. Kadri Şankaya başkanlığındaki geçici Divan Kurulu tarafından yönetilen genel kurulda açıklamalarda bulunan Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, kulübün mali durumunun herkesçe bilindiğini söyledi. Yıl sonuna kadar ödenecek rakamın yaklaşık 220 milyon lira civarında olduğunu belirten Başkan Ay, "Bursaspor'a gelir getirici şeyler kazandırmak istiyoruz. Şu anda 1 benzin istasyonumuz var. Bunu 4'e, 5'e çıkarmak istiyoruz" dedi.

Kurulda yapılan oylamada, yönetim kuruluna taşınmaz malların satılması, alınması ve gayrimenkullerle ilgili yetki verilmesine ilişkin madde, oy çokluğuyla kabul edildi. Kulübün borç yükünün iç açıcı olmadığının altını çizen Kulüp Başkanı Ali Ay, Bursaspor'un sahada iyi sonuçlar aldığını ve sezon sonunda Avrupa kupalarına katılma vizesi alacağına inandığını vurguladı. Geçmiş dönem yönetimlerinin mali konularıyla da ilgi veren Ay, futbolcu transferinde İbrahim Yazıcı'nın 45 milyon TL, Erkan Körüstan'ın 136 milyon TL, Recep Bölükbaşı'nın ise 380 milyon lira harcadığını anlattı. Erkan Körüstan'ın İbrahim Yazıcı'dan 91 milyon, Recep Bölükbaşı'nın Erkan Körüstan'dan 166 milyon, kendilerinin ise Recep Bölükbaşı yönetiminden 279 milyon lira borç devraldığını ifade eden Ay, kulübün özvarlık toplamının da şu an eksi 41 milyon lira olduğunu kaydetti.

"BURSASPOR'U KİM ZARARI UĞRATMIŞSA HESABINI VERMELİ"

"Bursaspor'u kim zarara uğratılmışsa hesabını vermeli" diyen Ali Ay, şunları söyledi: "Ama şunu da unutmayın, Bölükbaşı yönetimi göreve geldiği gibi bizim gibi bir önceki dönemi denetlettiler, 2014 uluslararası denetim şirketini raporunu gördüler. Niye zamanında paylaşmadılar? Niye o raporun üstünü örtsünler? Şimdi kalkmış bizim de bildiklerimiz var diyorlar. O dönemde bir hata varsa o gün konuşmadığınız için bu kulübe en büyük zararı siz yaptırdınız. Bursaspor'un 5 kuruşuna kim zarar veriyorsa benim için de, yönetim dahi olsa herkes hesabını vermek zorunda. Allah ömür verirse görevi başkalarına teslim ettiğimizde bizden sonraki yönetimler artık çok ince düşünmek zorundalar. Bundan sonra böyle olacak. Herkes hesabını vermek zorunda."

"BAKAMBU TRANSFERİ DÜNYA TRANSFER TARİHİNDE ÇIĞIR AÇACAK"

Kulüp Başkanı Ali Ay, şöyle devam etti: "Cedric Bakambu olayı. Bu oyuncunun yurtdışına transferi dünya transfer tarihinde çığır açacak. Villarreal takımı ile 5 Ağustos 2015 tarihinde yapılan sözleşmede 8 Milyon 757 bin avrodur. Her ne olduysa bu sözleşmeden 9 gün sonra ek protokol ile Bursaspor'a ödenmesi gereken 1 milyon avro Bakambu'ya verilmesi kararlaştırılmış. Fesih sözleşmesinde tazminata veya satıştan pay alacağına dair bir maddeye rastlanmamıştır. Öyle bir borç olmadığı halde varmış gibi göstermek suretiyle Bursaspor'a ek bir stopaj ücreti toplam 573 bin TL bedel ödetilmiştir. Villarreal kulübü ile bu konuda anlaşılabilirdi. Bursaspor'un Cedric Bakambu transferinden kasasına 6 Milyon 842 bin avro girmiştir."

"BURASI ALİ BABANIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL"

"Burası Ali babanın çiftliği değil. Burası 3 milyonluk bir şehrin takımı" diyen Ay, "Bursaspor'un borcu 300 milyon TL'dir. Bu borcu ödeyebilir hale getirebilmek için önümüzde iki şık var. 35 bin kombineyi, yeni stadyum isim hakkı ve locaları satmak. Eğer satarsak yaklaşık 150 milyon TL gelir elde ederiz. Bunu yapamazsak ikinci şık devreye girer. Bizim kimseye şirin gözükmek gibi derdimiz yok. Gerçekler ortada. Bu gerçeklere göre hareket etmek Bursaspor'u şirket gibi yönetmek mecburiyetindeyiz. Tasarruflu olmak şart. Kulüpte 34 tane araba var. Araç kiralama firmasıyla sözleşmeyi feshettik. Bundan sonra sözleşmesinde araba vermek zorunda olduğumuz futbolculara veririz. Diğerleri ise ister kendilerine araç alırlar, isterse toplu taşıma araçlarıyla gelirler" diye konuştu.

Ay, sözlerini şöyle tamamladı: "Babam dahi olsa, Bursaspor'a kim zarar vermişse kesinlikle affetmem. Allah'a çok şükür şu ana kadar iyi gittik. Avrupa'ya katılma şansımız var. Belki katılamayız. Şu ana kadar bir problem çıkmadı. Bu ay ödeyeceğimiz 25 milyon, daha sonra 24 milyon ödeyeceğiz. Daha sonra gidiyoruz. Bursa'da yaşayan, doğan, fabrikası olan, kazanmış. Daha önceki başkanlar loca veya isim hakkı almadılar. Herkesten yardım bekliyorum. Perşembe günü Fatih Terim ile görüşmeye gidiyoruz. Hasan Doğan Tesisleri'nde yapılan okulu görmeye gidiyoruz. Bu işi önümüzdeki sezonun başına yetiştirmeye başlayacağız."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim