• BIST 9548.09
  • Altın 2492.474
  • Dolar 32.4886
  • Euro 34.4751
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Bursaspor’un 30 yıllık arşivi yeni statta yer bekliyor

Bursaspor’un 30 yıllık arşivi yeni statta yer bekliyor
Bursaspor'un yaklaşık 30 yıllık arşivi elinde bulunan fotoğrafçı Kamil Konuşkan, bunların atıl durumda kalmaması için yeni Büyükşehir Belediye Stadı'nda...

Bursaspor'un yaklaşık 30 yıllık arşivi elinde bulunan fotoğrafçı Kamil Konuşkan, bunların atıl durumda kalmaması için yeni Büyükşehir Belediye Stadı'nda (Timsah Arena) müze şeklinde değerlendirilmesini istedi.

Aralarında Bursaspor'un Fenerbahçe'yi İstanbul'da 2-1 yendiği maçtan tutun da Vanspor'u 5-0 yendiği maça kadar yaklaşık 70 kasetlik maç ve fotoğraf arşivi bulunan Kamil Konuşkan, bu zengin arşivin değerlendirilmesini istiyor.

Elindeki kasetlerini DVD'ye aktarıp bunlarla bir sunum yapmak istediğini anlatan Konuşkan, aralarında Gheorghe Hagi, Sepp Piontek, Yılmaz Vural gibi tanınmış hocalarla çalıştığını söyledi.

Aynı zamanda Bursa Fotoğrafçılar Odası Başkanı olan 62 yaşındaki Kamil Konuşkan, Bursaspor'la yollarının 1981 yılında kesiştiğini belirterek, "O dönemler içinde hem amatör sporculuk hayatımdan dolayı, hem de fotoğrafçılık yaptığım için mesleğim gereği Bursaspor'a video çekimi ile ilgili çalışmalar yaptım." dedi.

Aynı zamanda kendisinin de zamanında amatör kalecilik yaptığını anlatan Konuşkan, "Biz de eğitim amaçlı video çekimlerine başladık. Daha sonra Türkiye'de televizyonculuk henüz yaygın olmadığı için bu olaylarda Bursaspor'la birlikte 1981 yılından 2004 yılına kadar Bursaspor'un deplasmanlar dahil tüm maçlarının eğitim amaçlı görüntü kaydını yaptım. Bursaspor'un diğer fotoğraflarını da vesikalığından tutun, tüm maçlardaki fotoğraflarını da çekme şansı doğdu." şeklinde anlattı.

"ARŞİVİN SERGİSİNİ YAPMAK İSTİYORUM"

1996 yılına kadar arşiv yapmayı düşünmediğini anlatan Konuşkan, "Ancak 1996 yılından sonra Bursaspor'la ilgili tüm maç kasetlerinin mastırları benim elimde olup kasetleri Bursaspor'a verdim. 700'e yakın maç kaseti elimde var. Kasetlerin her şeyden önce eski olmaları nedeniyle hem fotoğraflarla ilgili, hem de bunları dijital ortama alarak bir sergi açmak istiyorum. Bunun Bursaspor'un tarihi açısından önemli buluyorum. Bunların da çalışmasını yaptım." dedi.

Bursaspor'un tüm maç ve kongre kasetleri ile Avrupa kupalarında oynadığı maç kasetlerinin elinde olduğunu anlatan Kamil Konuşkan, "Bu konuda iyi bir çalıma yapıyorum. İnşallah Bursaspor'un tarihine ışık tutabilecek bir takım şeyleri meydana getiririm. 700'e yakın maç kasetim var. Bursaspor'un 15 bine yakın fotoğrafları elimde arşiv olarak bulunuyor. Fotoğrafları dijital ortama aldım. Eski kadrolardan tutun tüm hocalarına kadar hepsi elimden mevcut." bilgisini verdi.

"YENİ STATTA BU ARŞİVE BİR YER AYRILABİLİR"

Bursaspor'un yeni stadına da kavuştuğunu hatırlatan Kamil Konuşkan, "Ayrıca bu gün yeni stadımızın da açılması ile birlikte orada taraftarlarımızın bunları en azından görmesinde fayda var diye düşünüyorum. Çünkü Bursaspor taraftarı ile bütün olan bir kurum. Türkiye liglerinin saygın bir taraftar grubu olan bir takımımız var. Onların da eskideki Bursaspor'u görmeleri onları da stada çeker diye düşünüyorum." dedi.

Elindeki Bursaspor arşivinin atıl kalmasından yana olmadıklarından bahseden oda başkanı Konuşkan, "En azından Bursaspor'un tarihini orada taraftarlarımızın görmesinden yanayız. Öyle bir şey düşünülürse biz bunları seve seve Bursaspor'a vermeyi taahhüt ediyoruz." şeklinde konuştu.

"TARİHE IŞIK TUTACAK MAÇLARIN ARŞİVİ VAR"

Elinde tarihe ışık tutacak maçlarla ilgili de arşiv kasetlerinin olduğunu yineleyen Bursa Fotoğrafçılar Odası başkanı Kamil Konuşkan, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Mesela Bursaspor'un Fenerbahçe'yi İstanbul'da 2-1 yendiği maç kaseti, Bursaspor'un çok iyi bir sezon geçirdiği ve Vanspor'u 5-0 yendiği maç ve Eskişehirspor'u Eskişehir'de 4-1 yendiği maç kasetlerine kadar onlarca maçın kaseti arşivimde mevcut."

Bursaspor’un 30 yıllık arşivi yeni statta yer bekliyor

Bursaspor’un 30 yıllık arşivi yeni statta yer bekliyor

Bursaspor’un 30 yıllık arşivi yeni statta yer bekliyor

Bursaspor’un 30 yıllık arşivi yeni statta yer bekliyor

Bursaspor’un 30 yıllık arşivi yeni statta yer bekliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim