• BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Bursaspor'da yeni başkan kim?

Bursaspor'da yeni başkan kim?
Bursaspor'da oyların 1068'ini alan Recep Bölükbaşı yeni başkan oldu.

Bursaspor’un kongresinde yapılan oylama sonucu Recep Bölükbaşı kulübün yeni başkanı seçildi.  Bursaspor’un yeni başkanı Recep Bölükbaşı, oyların bin 68'ini aldı. 

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. 2 bin 53 üyenin oy kullandığı seçimlerde, oyların bin 68'ini alan Recep Bölükbaşı, kulübün yeni başkanı oldu. Diğer adaylar Mesut Mestan 638 oy alırken, Cüneyt Özkan ise 281 üyeden oy alabildi. 
 
Genel Kurul Divan Başkanı Şükrü Akyollu yönetiminde gerçekleştirilen seçimlerde, Mesut Mestan, Recep Bölükbaşı ve Cüneyt Özkan yarıştı. Başkan adaylarının konuşmalarının ardından başlayan oy kullanımı yaklaşık 2 saat sürdü. 10 sandıkta süren oylamanın ardından sayım işlemlerine geçildi. Kongrede 2 bin 53 oy kullanıldı. 
 
Bursaspor tarihinin en yüksek oyunu aldı 
 
Saat 02.00'a kadar süren oy sayımı sonuçlarına göre Recep Bölükbaşı, kulüp tarihinin en fazla oyunu alarak seçilen ilk başkan oldu. Recep Bölükbaşı, oyların bin 68'ini alarak Bursaspor başkanlık koltuğuna oturdu. Mesut Mestan 691 oy alırken, Cüneyt Özkan 281 oyda kaldı. 13 oy ise geçersiz kabul edildi. 
 
"Lütfen birbirimize küsmeyelim, birlik olalım"
 
Zaferini ilan eden yeni başkan Recep Bölükbaşı, yönetim kurulu üyeleri ile gazetecilere poz verdi. Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Bölükbaşı, kongre sırasında tepki gösteren taraftarlara ise üzüldüğünü ifade etti. 
 
Bölükbaşı, şöyle konuştu: "Çok çalışacağız. Her yaptığımız şeyi şeffaf yapacağız. Yalnız Bursaspor başkanlığını hep hayal ettim. Gerçekten Allah'a çok şükür, bu görevi bize layık gördü. Ancak az önce yaşanan bir olaydan dolayı çok üzgünüm. Bizim taraftarımız böyle olmamalı. Türkiye'nin en büyük taraftarına sahibiz. Lütfen birbirimize küsmeyelim, birlik beraberlik içinde olalım. İletişim, tahammül ve sabır göstermemiz lazım. Bunları yaparsak daha önceki başarıları yakalamamamız içten eğil. Lütfen hep birlikte olalım."
 
"Helalleşme kongresi olsun, birleşelim"
 
Kongreye kendisi gibi diğer adaylar Mesut Mestan ve Cüneyt Özkan'ın da çok hazırlandığını vurgulayan Bölükbaşı, "Bu kongre bir helalleşme kongresi olsun. Birleşelim, el ele tutuşalım, birbirimize sahip çıkalım. Ben buradan barış elini gösteriyorum, sayın Mesut Mestan ve Cüneyt Özkan beyi kürsüye davet ediyorum. Burada yoklarsa ben onları ziyaret ederim. Yarın devir teslim töreni yapılacak. Bizim başımızda sayın valimiz, sayın büyükşehir belediye başkanımız olacak, yeni ve eski bakanlarımız, ilçe belediye başkanlarımız, milletvekillerimizi, ticaret sanayi odası, sivil toplum kuruluşları olacak. Her şeyden önce taraftarın gönlünü alacağız. Taraftar olmazsa Bursaspor olmaz. Sizlere verdiğimiz sözleri tutacağız, bundan emin olabilirsiniz." ifadelerini kullandı.
 
Recep Bölükbaşı'nın yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor: 
Nihat Sapan, Hasan Gülayan, Nejat Çölek, İlyas Acar, Recep Güzeldağ, Yahya Bahadır, Abdülkadir Özgörüş, Enver Kumova, Sadettin Garip, Ali Turan, Sezer Sezgin, Ali Büyükkurt, Alper Tunga Çevik, Nihat Akınoğlu.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim