• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bursaspor Başkanı'nın Dortmund hayali

Bursaspor Başkanı'nın Dortmund hayali
Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, "2,5 sene sonunda bambaşka bir Bursaspor olacağının sözünü veriyorum. En büyük hayalim Dortmund gibi bir kulüp olmak."...

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, "2,5 sene sonunda bambaşka bir Bursaspor olacağının sözünü veriyorum. En büyük hayalim Dortmund gibi bir kulüp olmak." dedi.

19 Ocak tarihindeki Olağanüstü Genel Kurul'da başkanlığa seçilen Ali Ay, kulübün resmi yayın organı Bursaspor Dergisi'nde yer alan açıklamalarında, kulübün durumu ve hedeflerini anlattı.

Başkan olduktan sonra ödemelerin sıkışık olması ve gelirin yeterince olmaması nedeniyle zorluklar yaşadıklarını belirten Ay, "Karamsarlığa kapıldım mı? Kapıldığım zamanlar oldu açıkçası. Ne zaman oldu? Gerçek mali tabloyu kendimiz çıkardıktan sonra. O zaman işte biraz karamsarlığa kapıldım. Ama Allah da yardım ediyor. Ben Ocak'ta bile korkuyordum, çok şükür atlattık. İnşallah Şubat'ı da geçireceğiz." diye konuştu.

"AMED MAÇINDA ÇOK ÜZÜLDÜM"

Takımın Türkiye Kupası'nda Amed Sportif Faaliyetler'e yenilmesine çok üzüldüğünü belirten Ay, şu ifadeleri kullandı: "Çünkü bizim ayarımızda olmayan bir takıma yenildik. Hocamızla, arkadaşlarımızla konuştuk. Bir iş kazası olarak görelim dedik ama büyük bir iş kazası. Bize hiç yakışmadı. İnşallah böyle şeyler bir daha başımıza gelmez."

"ŞEFFAF OLACAĞIZ"

Ay, Bursaspor'un nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda ki düşüncelerini şöyle açıkladı: "Şeffaf olacağımızı da söyledik. Şuanda Allah'a şükür çok iyi gidiyoruz, herkes de çok memnun. Biz ne yapıyorsak onu söylüyoruz. Kendine güvenen, dürüst olan insan şeffaflıktan korkmaması lazım. Kongrede de söyledim bunu. Şeffaflığın olduğu yerde, dedikodu olmaz, yalan-dolan olmaz, art niyet, kıskançlık olmaz. Herkesin işini düzgün yapması lazım. Burada maalesef bazı şeyler gördüm. O onun adamı, bu bunun adamı. Hayır. Burada herkes Bursaspor'un adamı olması lazım. Benim hiç kimseden bir çekincem, korkum da yok. İnsan bir kere her şeyden önce kalbinin sesini dinlemesi lazım. Vicdanını dinlemesi lazım. Vicdanen rahatsanız, kim ne derse desin. Aksini söyleyenler zaten art niyetli olan insanlardır. Allah korusun, birkaç mağlubiyette çıkacaklardır ortaya. Maalesef bu spor camiasında kaostan, krizden beslenen insanlar var."

"DENİZ TRANSFERİNDE BİRAZ ZORLANDIK"

Transfer konularına değinen Ay, şu bilgileri verdi: "Geldiğimizin ilk günü Batalla transferi konusu vardı. Onun transferi için, daha doğrusu lisansının çıkması için vergi dairesinden ve SGK'dan "borcu yoktur" yazısının alınması lazımdı. Zaten Batalla'nın transferi yapılmıştı. Biz de ne yaparız, ne ederiz diye konuştuk. Burada, eksik olmasın, yönetici arkadaşlarımızın katkısıyla, Ankara'da Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'in katkısıyla, Sağlık Bakanımızın, Maliye Bakanımızın katkılarıyla, gelirler vergi dairesi başkanının katkılarıyla çok kısa zamanda –bakın bu 1 aydan önce halledilecek bir olay değildi- biz 3 gün içinde hallettik bu işi. Planlamasını, yapılandırmasını yaptık. Yazımızı aldık. Borcu yoktur yazısından sonra Batalla ve diğer transferlerimiz oldu. Deniz'in transferinde biraz zorlandık. Ama çok şükür onu da hallettik."

"MUHABBETE DEĞİL PARAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Kendisini ziyarete gelecek olanlara "Eğer loca alacaksanız ziyarete gelin"dediğini ifade eden Ay, "Bursaspor'un muhabbete ihtiyacı yok, şuan tek ihtiyacımız olan şey para… Murat Yanıklar, Cavit Bey, Fan Clup, Orhangazi Belediyesi, birkaç tane daha var aklıma gelmeyen, şuanda 8-10 loca satıyoruz. Hedefim Mart'ın 15'ine kadar bütün locaları satmak. Bütün yönetici arkadaşlarıma dedim ki, biz 15 kişiyiz. Herkese 4 tane loca düşüyor. Herkes 4 tane loca satmak zorunda. Biraz bekledik Asset ile anlaşalım diye. Onlarla da görüşeceğiz." şeklinde konuştu.

"BURSASPOR TARİHİNDE KARA BİR LEKE"

Asset firması ile yapılan anlaşmayı, "Bursaspor tarihine kara leke olarak girebilecek bir anlaşma" şeklinde tanımlayan Ay, şu ifadeleri kullandı: "Tabi daha önceki arkadaşlar paraya sıkışmışlar. Anlaşma şu; 7 milyon paraya ihtiyaç olmuş. bu 7 milyon ilave limit için Aktifbank, bu parayı veririz ama siz de Asset'in şartlarına imza atmanız lazım denmiş. Sözleşme şu; Bursaspor'un reklam gelirleri, buna forma reklamları da dahil, kombineler, localar, isim hakkı, bütün gelirleri 5+5 yıllık yüzde 12 artı KDV ile Asset firmasına verilmiş. Bu ne demek, yüzde 19 aşağı yukarı faiz alıyor. Artı yüzde 12 bunu da koyduğunuzda yüzde 30-32'ye yakın, Aktifbank veyahut yan kuruluşuna çalışmış oluyorsunuz. Böyle çalışırsanız zaten kulüp batar. Kazandığınız paranın 100 lirasının 30-32 lirası buraya gidiyor. Bunun için öncelikle mali açıdan yapılanmamız lazım. burada tabi devlet büyüklerine gittik belki yine gideceğiz. İlave bir kaynak bulmamız lazım. Herkes TFF'nin bir taslağı var onu bekliyor. Spor Bakanlığı ile bir taslak hazırlamışlar bütün kulüp borçlarını, banka borçlarını artı vergi borçlarını 10 seneliğine 3 bankaya verme gibi bir durumları var. Eğer öyle bir şey olursa bütün kulüplerin kurtuluşu olur. Aksi taktirde, geçenlerde Aktifbank'tan geldiler, Bursaspor'dan bahsedince "Siz yine iyi kulüplerden bir tanesisiniz" dedi. Demek ki diğer kulüplerin durumları bizden de kötü. Eğer cayarsanız, 5 milyon TL cayma bedeli ödemeniz lazım. Belki ben ona razı olacağım. Çünkü 5 yıl Bursaspor'un gelirini onlara vermem. Hukuku sokacağız belki burada devreye."

UEFA İLE İLGİLİ DURUM

Ay, UEFA ile ilgili durum hakkında şunları söyledi: "Bütün mali tablolar tam olarak henüz çıkmadı. Aşağısı çok karışık, cadı kazanı gibi. Aşağıdan bana söyleyen -19 Milyon Euro'dayız. Biliyorsunuz UEFA sadece 5 Milyon Euro'ya kadar tolerans veriyor. Bu da 14 Milyon Euro'luk satış yapmamız lazım. Eğer loca ve kombineleri satarsak bu rakamlara yakın bir meblağa ulaşırız. Normalde 2015 sonu itibariyle sonmuş. Ama martta tekrar bir çalışma yapılıp, karşı tarafa denilecek ki "Yeni stadımız bitti, loca satışına başladık. Şu kadar gelir geldi, bu kadar da bekliyoruz" Belki o zaman bunun üstesinden yumuşak bir geçişle geleceğiz."

"AVM PROJEMİZ OLABİLİR"

Bursapor'a kalıcı gelir oluşturmak için uğraştıklarını belirten Ay, "Benzin İstasyonu projesinde ben de vardım Erkan Körüstan yönetiminde. Onu biz belediye başkanımızla ve ilçe belediye başkanlarımızla görüştük. 5 tane daha alacağız. Onun için söylüyorum 2,5 sene sonra biz devrettiğimizde Bursaspor'umuzu güzel günler bekleyecek diye. Artı Milli Emlak müdürümüzle görüştük. Projelerimiz var. Belki bir AVM olabilir. Bu biraz sürpriz olarak kalsın. Az evvel dedik ya hayalci değiliz, gerçekleri konuşmayı severim diye. Önce bitirelim, alalım arazilerimizi sonra zaten kamuoyunu bilgilendireceğiz." şeklinde konuştu.

"HAYALİM DORTMUND GİBİ OLMAK"

Ay, Bursaspor hayalini şöyle açıkladı: "Üst üste 3 sene şampiyon olmak. En büyük hayalim Borussia Dortmund gibi olmak. Bir bakıyorsunuz 80 bin taraftar ve sürekli dolu. Yense de yenilse de dolu. Öyle bir gün gelsin ki 45 bin kişilik stadımıza sığmayalım. İnsanlar loca almak için, kombine almak için sıraya girsin. Bizim çok büyük bir eksikliğimiz var, bayanlar ve çocuklar. Onları aramıza katmamız lazım. İstanbul'daki veya Avrupa'daki maçlara bakıyorsunuz. Aileleriyle gelmişler. Formalarını giymişler, atkılarını takmışlar maç izliyorlar. Niye bizde olmasın bu olay. Mesela benim hanım, basketbol maçına geldi. Çok hoşuna gitti. Bizim bunlara öncülük yapmamız lazım. Çocukların, torunların gelmesi lazım. O stat dolduğunda zaten başarı da arkasından gelecektir."

Bursaspor Başkanı'nın Dortmund hayali

Bursaspor Başkanı'nın Dortmund hayali

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim