• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Bursaspor Başkan Adayı Timur Noyan

Bursaspor Başkan Adayı Timur Noyan
Bursaspor yönetiminin kongre kararı almasının ardından ocak ayında yapılacak kongrenin ilk adayı Timur Noyan oldu.

Son kongrede 112 oy ile seçimi kaybeden Noyan, genel kuruldan bu tarafa çalışmalarının devam ettiğini, ancak mayıs ayında sürdürülebilir olan durumun vergi borçları ile birlikte 400 milyonu aşması sebebiyle 2016 yılından itibaren daha da zorlaştığını söyledi. İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Timur Noyan, "Genel kurul için alınan karar Bursaspor camiasına hayırlı olsun. Eğer bana bu kongrede Bursaspor genel kurul üyeleri görevi verirse, bütün Bursa'yı kucaklamak istiyorum. Bütün Bursa'nın sinerjisini bir araya getirerek, kaynakları doğru kullanacağız. Borçsuz ve her dalda başarılı bir Bursapor için gayret göstereceğiz. Süreye ihtiyacımız var. Bu kadar borçlanmanın makul seviyelere getirme çabasın da olacağız. Şehrin tüm kaynaklarını kullanıp Bursa'nın ileri gelen sanayici ve işadamlarının tecrübeleri ile Bursaspor'u ayağa kaldıracağız" dedi.

YÖNETİM LİSTESİNDE KİMLER VAR

Bazı arkadaşların dışarıdan destek vereceklerini belirten Timur Noyan, "Yöneticiler üzerinde psikolojik baskı olduğu için bazı arkadaşlar dışarıdan destek verecekler. Çalışma ve destek konusunda sıkıntı yok. Fiili olarak görülme sıkıntısı var. Taraftar tepkisinin yönetim kurullarına yaptığı olumsuz tezahüratlar, bu işe gönül verenlerde menfi tesir oluşturuyor. Onun için bazı arkadaşlarım çalışmalarımıza dışarıdan destek verecekler. Ömer Kumova, Erol Kılıkçıer, Ertuğrul Kaplan yanımda oldular. Onlar listemde yer alıyorlar. Diğer bazı arkadaşlarımla da ön görüşmeleri yaptım. Geçen listeden birlikte çalışmaya devam ettiğimiz İsa Altıkardeş gibi arkadaşlarımız var. Biraz daha değişik isimlerle takviye yaparak güçlü bir yönetim oluşturacağız" diye konuştu.

"STADIN İSİM HAKKINI İYİ FİYATLA SATACAĞIZ"

Mayıs ayında göreve gelmeleri halinde, daha rahat hareket etme imkanları olacağını, bugün şartların çok daha zorlaştığını ifade eden Timur Noyan, "Vergiler hesaplanınca 400 milyonu aşan bir borç çıkıyor. Bunu her yönetimin çok kolay çevirebilmesi mümkün değil. Bunu belirli periyotlar içerisinde 2 dönem gibi bir planlama ile çözmeye çalışacağız. Stadın isim hakkını büyük paralara satarak kulübü derin nefes alabilecek duruma getirmeye çalışacağım. Mağazaları ve koltukları iyi değerlendireceğiz. Bursalıları aileleri ile stada sokmaya çalışacağım. Yeni stadı cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Birçok projeyi aynı anda hayata geçireceğiz. 4-5 yıl sonunda 500 milyonluk kaynak hedefini gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" dedi

"ŞEFFAF VE KURUMSAL YAPI GELECEK"

Hesap verilebilir bir anlayışa sahip olduklarını belirten Timur Noyan, "Kulübü ortak akıl ile yöneteceğiz. İnsan her zaman hataya açıktır. Evet nihai kararı başkan verir, ortak akıl paylaşıldıktan sonra kararlarımızı oy birliği ile verme gayretinde olacağız. Kulüpte şeffaflık ön planda olacak. Şeffaf bir kurumsal yapı gelecek" şeklinde konuştu.

"OCAK AYINDA KONGRE OLMASI İSABETLİ OLDU"

Kongre tarihinin Ocak ayının 11 veya 16'sı olmasını yerinde bulduğunu belirten Noyan, "Bursaspor'un düşme çizgisinden bir an önce uzaklaşması gerekiyor. Onun için yeni yönetimin Hamza hoca ile görüşüp devre arasında yapılacak transferi değerlendirme imkanı olur. Devre arasında çalışma imkanını yeni yönetim kaçırmamış olur" diye konuştu.

FAİK ÇELİK: "LİSTEDE YER ALAMAM"

Bursaspor'a çok büyük destekler veren iş adamı Faik Çelik ise, Noyan'ın listesinde yer alıp almayacağına dair soruya, çalışma yoğunluğu sebebiyle yönetimde bulunamayacağı cevabını verdi. Faik Çelik, "Gerçekten yeni gelecek yönetimin işi zor. Benim iş ortaklıklarım ve ailevi kararlarım sebebiyle yönetimde yer almam söz konusu değildir. Ancak görev yapma gayretinde olacak yeni yöneticilere, elimden gelen maddi ve manevi desteği vereceğim. Daha önce de vergi borcu ve transfer ile alakalı kampanyalarda büyük görevleri karşılıksız yerine getirdiğimiz gibi, Bursaspor'un bu durumunun düzelmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim