• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Bursa’nın sayfiye bölgelerine trafiğe neşter

Bursa’nın sayfiye bölgelerine trafiğe neşter
Güzelyalı-Kurşunlu arasındaki 11 bina Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak, daha önce çift yönlü olarak sağlanan ulaşımın tek yönlü...

Güzelyalı-Kurşunlu arasındaki 11 bina Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak, daha önce çift yönlü olarak sağlanan ulaşımın tek yönlü olarak gerçekleştirilmesi yönünde yol yapım çalışmaları başladı. Yıllardır beklenilen bir hizmetin daha Bütünşehir Yasası kapsamında Mudanya'ya kazandırıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "İnşallah birkaç güne çalışmalar tamamlanmış olacak. Artık bu yaz, Güzelya içi ve Kurşunlu istikametine doğru trafik sıkıntısı yaşanmayacak" dedi.

Başkan Altepe, Güzelyalı-Kurşunlu arasındaki yol düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın'ın da katıldığı incelemede gerçekleştirilen yatırıma ilişkin bilgiler veren Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın tüm ilçeleriyle birlikte ulaşılabilir kent olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini kaydetti. Bir yandan Bursa kent merkezinde tıkanan trafiğe çözül yolları bulurken diğer yandan ilçelerin sıkıntılarıyla uğraştıklarını kaydeden Başkan Altepe, onlardan birinin de Güzelyalı olduğunu ifade etti. Güzelyalı kent merkeziyle Kurşunlu arasındaki ulaşımın uzun yıllardır sorun olduğunu dile getiren Başkan Altepe, startı verilen yol yapıl çalışmalarıyla birlikte bu sıkıntının da tarihe karışacağını vurguladı. Daha önce Güzelyalı ile Kurşunlu arasındaki ulaşımın eski belediye önünden çift yönlü olarak sağlandığını, yeni planlamada trafik akışının tek yönlü olarak ele alındığını belirten Başkan Altepe, "Yıllardır beklenti olan bu konuda çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz" dedi.

Başkan Altepe, Güzelyalı ile Kurşunlu arasındaki yol çalışmaları kapsamında 11 parseli kamulaştırdıklarını ifade etti. Parsel üzerindeki binaların yıkıldığını ve imalat çalışmalarına başlandığını hatırlatan Başkan Altepe, yol yapım güzergahı üzerinde bulunan Çakaldere mevkiinde bir de köprü inşa ettiklerini söyledi. Köprü inşaatının tamamlanmasının ardından asfalt çalışmalarına başlandığını kaydeden Başkan Altepe, "Birkaç güne kadar işin sonuna gelmiş olacağız. Artık bu yaz Güzelyalı ulaşım sıkıntısı yaşamayacak. Buradan Kurşunlu'ya gidiş tek yönlü olarak düzenlenecek. Mudanya'ya, Güzelyalı'ya ne yapsak az" diye konuştu.

Başkan Altepe'yle birlikte Güzelyalı-Kurşunlu arasındaki yol çalışmalarını inceleyen AK Parti Milletvekili Muhammet Müfit Aydın ise yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik etti. Yeni düzenlemeyle birlikte artık vatandaşların bundan sonra rahat ve konforlu bir yolculuk imkanına kavuşacağını söyleyen Aydın, "Güzelyalı'ya hayırlı ve uğurlu olsun. İnsanımız her şeyin en iyisine layıktır. İnşallah daha iyileri olacak" şeklinde konuştu.

Bursa’nın sayfiye bölgelerine trafiğe neşter

Bursa’nın sayfiye bölgelerine trafiğe neşter

Bursa’nın sayfiye bölgelerine trafiğe neşter

Bursa’nın sayfiye bölgelerine trafiğe neşter

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim