• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Bursa’nın Ortak Aklı Buluştu

Bursa’nın Ortak Aklı Buluştu
Bursa Ticaret ve Sanayi (BTSO) liderliğinde düzenlenen "Ortak Akıl Toplantıları'nın 11.'si Bursa Ticaret Borsası (BTB) ev sahipliğinde gerçekleştirildi....

Bursa Ticaret ve Sanayi (BTSO) liderliğinde düzenlenen "Ortak Akıl Toplantıları'nın 11.'si Bursa Ticaret Borsası (BTB) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'de örnek olarak gösterilen "Ortak Akıl Buluşmaları'nın iş dünyasındaki sinerjiyi ve beraberliği güçlendirdiğini söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde şehirdeki bütün oda ve borsaları aynı masa etrafında buluşturmak üzere başlatılan "Ortak Akıl Toplantıları" devam ediyor. BTB ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTB Başkanı Özer Matlı, BTSO ve BTB Yönetim Kurulu Üyeleri ile ilçe oda ve borsaların başkanlarının yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Bursa'nın ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşmasında iş dünyasının birlikte hareket etmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Bursa olarak ortaya koyduğumuz birlik ve beraberlik Türkiye'ye rol model oluyor. Son toplantımızın ardından ilçe oda ve borsalarımızın taleplerini 5 madde halinde Ankara'da Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu'na sunduk. 1 Kasım sonrası oluşan yeni hükümetimiz ve sayın Başbakanımızın açıkladığı yeni Reform Paketi'nde taleplerimizin birçoğunun karşılık bulduğunu görmekten dolayı çok mutluyuz. Bu başarının altında kentimizin gösterdiği ortak hareket etme duygusunun önemli bir payı var" dedi.

2016 yılı Eylem Planı'nda yer alan reform paketinde özellikle bölgesel model sistemi içinde Bursa'nın merkezinde olduğu 1. bölgenin çok farklı konumlandırıldığını hatırlatan Burkay, Türkiye'nin önündeki hedeflere ulaşmasında, Bursa'nın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görebildiklerini ifade etti. İki genel seçim yaşanan 2015'in zorlu bir yıl olarak geride kaldığını ifade eden Burkay, "Özellikle yakın coğrafyamızda yaşanan olaylar sebebiyle ciddi bir Pazar daralmasıyla karşı karşıya kaldık. Sağlanan güven ve istikrar ortamı ile birlikte 2016'nın yeni pazarlara açılacağımız bir yıl olmasını temenni ediyorum. Bu yüzden bizlerin sergilediği birlik ve beraberlik çok önemli" dedi.

GÖKMEN UZAY HAVACILIK EĞİTİM MERKEZİ START ALIYOR

Başkan Burkay, Türkiye'de bir ilk olacak Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nin 10 ay gibi kısa sürede tamamlanarak, 2016 yılının Ağustos ayında Bursa sanayisine kazandırılacağını ifade etti. Ocak ayında BTSO Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nin inşaatına yapılacağını söyleyen İbrahim Burkay, "Bu projenin toplam 80 milyon liralık büçesi var. Bu bütçenin 52 milyon lirasını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, TÜBİTAK vasıtasıyla projeye aktarıyor. Bu proje, mimari açıdan da Bursa'ya değer katacak. Merkezimiz, Bursa'nın yeni dönemde vizyon olarak ortaya koyduğu uzay havacılık sanayisine geçişte önemli bir mihenk noktası taşıyor" diye konuştu.

"COĞRAFİ İŞARET KONUSUNDA OYUN PLANIMIZI HAZIRLAYALIM"

Bursa'da coğrafi işaret noktasında mutlaka bir yol haritasının hazırlanması gerektiğini belirten Başkan Burkay, "Bizim bu konuda önemli bir zenginliğimiz var. Özellikle öne çıkan ürünlerle ilgili yol haritasını hazırlamalıyız" dedi.

Burkay, ilçe oda ve borsalardan gelen her talebin takipçisi olduklarını ifade ederek, "Bu bölgenin tarım, gıda, hayvancılık ve ticaret alanında ihtiyacı olan tüm meselelerini hem BTSO hem de TOBB çatısı altında ilgili mercilere taşımak için çalışıyoruz. Her bir konu ile ilgili odalarımızdan gelen raporların takipçisiyiz" şeklinde konuştu.

"BÜYÜME RAKAMLARINDAKİ BAŞARI ÖZEL SEKTÖRÜNDÜR"

BTB Başkanı Özer Matlı, ilçe oda ve borsalarla birlikte ortak hareket etmenin Bursa ekonomisine değer kattığını ifade etti. 2014-2015 yıllarında 4 seçimi birden yaşadıklarını hatırlatan Matlı, ülkede oluşan birlik ve beraberliğin ekonomik kalkınmaya güç kattığını belirtti. Daha önceki seçimlerde popülist politikalar neticesinde seçimlerin ekonomiyi doğrudan etkilediğine dikkati çeken Matlı, "Bilhassa 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan siyasi belirsizlik ortamı ekonomide tedirginlik oluşturdu. Gelişmeleri hep beraber gözlemliyoruz. Buna rağmen 3. Çeyrekte yüzde 4'e varan büyüme rakamları bizleri memnun etti. Geleceğe dair umutlarımızı daha da arttırdı. Bu ivme öncelikle özel sektörün başarısıdır" dedi.

Konuşmaların ardından toplantı gündemindeki konular değerlendirildi. Programda ayrıca BTSO çatısı altında faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) Genel Müdürü Ramazan Karakök, merkezin çalışmaları konusunda sunum gerçekleştirdi. Programda ayrıca BTSO Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen fuarlar ve 2016 yılı fuar takvimi, daha önce gerçekleştirilen ortak akıl toplantılarında alınan kararlar ve sonuçları ile BTSO Ticari Sicil Müdürlüğü'ne kayıtlı firmaların Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'ne (MERSİS) geçmesi konusunda bilgiler verdi.

Bursa’nın Ortak Aklı Buluştu

Bursa’nın Ortak Aklı Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim