• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Bursa’nın ilk PLC laboratuvarı hizmete açıldı

Bursa’nın ilk PLC laboratuvarı hizmete açıldı
Endüstriyel bilgisayarlarda kullanılan PLC (Programmable Logic Controller) işletim sisteminin eğitimlerini verebilecek ilk laboratuvar Uludağ Üniversitesi...

Endüstriyel bilgisayarlarda kullanılan PLC (Programmable Logic Controller) işletim sisteminin eğitimlerini verebilecek ilk laboratuvar Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda hizmete açıldı. Laboratuvarda meslek lisesi öğretmenleri ve özel sektör temsilcilerine de eğitimler verilebilecek.

Toplam 200 bin TL'lik BAP desteği ile kurulan Laboratuvarın açılış töreninde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversitenin sanayiyle bir bütün olması gerektiğini ifade ederek, "Uludağ Üniversitesi, Bursa'nın en önemli değerlerinden birisidir. Bursa'nın taleplerine cevap vermekle yükümlüdür. Sanayicilerimizle yaptığımız ikili görüşmelerde isteklerini dinliyoruz. Bilim insanları olarak da elimizden gelen çözümleri sunmaya çalışıyoruz. Açılışını yapacağımız bu PLC Laboratuvarı da çözümlerden birisi olacak. Üniversite yönetimi olarak bilimden üretime, üretimden ekonomiye anlayışı ile hareket ediyoruz. Proje üretimini destekleyebilmek adına BAP yönergesinde değişiklikler yaptık. Akademisyenlerimizin projelerine ve özel sektör ortaklıklarına maddi destek sağlamaya başladık. Bugüne kadar 500'den fazla projeye toplam 40 milyon TL destek verdik. Teknolojiye, sanayimize ve kentimize katkı sağlayacak her türlü projenin de yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Törende konuşan Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan da mesleki eğitimde uygulamalı eğitimin büyük önem taşıdığını vurguladı. Meslek yüksekokullarının altyapı ve uygulama imkânlarının mezun olan gençleri çalışma hayatına daha kolay adapte ettiğinin altını Prof. Dr. Mehmet Karahan, "Meslek yüksekokulumuz da bu anlamda kendisini her geçen gün geliştiren bir yapıya sahiptir. Ancak ne var ki teknolojilerin sürekli güncellenmesi ve yenilenmesi gerekmektedir. Bu ihtiyacın giderilebilmesi adına rektörlüğümüzün 3. nesil üniversite vizyonu ve heyecanı ile hareket ediyoruz.Üniversite rektörlüğümüzün de bizlere ciddi destekler vermesi ile eksiklerimizi tamamlama konusunda ciddi mesafeler giderdik. Geçen yıl çok sayıda altyapı projesi sunduk. Laboratuvaraltyapılarımızı güçlendirmek için Bursalı sanayiciler ile de irtibat kurmaya gayret ediyoruz. Açtığımız bu PLC laboratuvarı Bursa'da önemli bir açığı kapatacak vasıftadır. Burada sadece öğrenci değil, dışarıdan gelenler için kurslar da düzenlenebilecek. Hatta ilk kurslar, meslek lisesi öğretmenlerimiz için başladı. Öğretmenlerimiz gelip burada eğitim alıyorlar.Bu durum okulumuzun mesleki eğitimde lider ve öncü bir kuruluş haline geldiğini de teyit ediyor aslında.Yeni laboratuvarımızın açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törene misafir olarak katılan Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Georgy Mihov ise Bursa'nın Türkiye ekonomisindeki yeri hakkında bilgisi olduğunu belirtti. Bursa sanayiinin çok güçlü olduğunu söyleyen Rektör Mihov, Uludağ Üniversitesi'nin de bilimsel anlamda ciddi destekler sağladığını kaydetti.

Konuşmalarından ardından katılımcılar PLC Laboratuvarı'nın açılış kurdelesini hep birlikte kesti.

Bursa’nın ilk PLC laboratuvarı hizmete açıldı

Bursa’nın ilk PLC laboratuvarı hizmete açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim