• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Bursa’nın güzelliklerinden yeni bir klip daha

Bursa’nın güzelliklerinden yeni bir klip daha
"Elimde Sazım, Bursa'da Gözüm" adlı ödüllü kliple dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, "Gelenekselden Evrensele Bursa" adlı...

"Elimde Sazım, Bursa'da Gözüm" adlı ödüllü kliple dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, "Gelenekselden Evrensele Bursa" adlı ikinci klip tamamlandı. Uludağ'dan Gölyazı'ya, İznik Kalesi'nden Emirsultan Külliyesi'ne kadar ilin sahip olduğu 80'e yakın tarihî ve doğal mekan 50'ye yakın saz, 30'dan fazla ses sanatçısı ve dört Bursa türküsü eşliğinde gözler önüne serildi.

Avrupa Müze Akademisi ve Europa Nostra'nın düzenlendiği yarışmada başarılı olarak nitelendirilen ilk klipte olduğu gibi ikincisinde de 17 ilçedeki tarihî mekanlar ve doğal güzellikler ön plana çıkarıldı. Yönetmenliğini yine H.Mücahit Pehlivan'ın yaptığı klip, bütün ilçelerdeki 80'e yakın mekanda çekilmdi. "Bakırım Gümlesene, Çakırım Dinlesene", "Öperim Koklarım", "İpeğim" ve "İki Keklik" türküleri seslendirildi. Ortaya çıkan çalışmayla Bursa'nın herhangi bir köyünde kullanılan müzik ritminin rock, flamenko, Yunan müziği, Balkan ezgileri, senfoni gibi evrensel tarzlara uyum sağlayabildiği de ortaya koyuldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı açıklamada şehrin tanıtımına yönelik çalışmalara önem verdiklerini söyledi. Altepe, "Bursa, tüm zamanların en güzel şehirlerinden. Tarihi, doğal mekanları, kültürel birikimiyle yeryüzünün ayrıcalıklı ve birikimli şehri olan Bursa'da, en büyük eksikliği tanıtım noktasında yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla bu konuda atağa geçmek istiyoruz ve çalışmalarımız da ses getiriyor. İlk klibimiz, ödül alan güzel bir tanıtım klibiydi. Aynı çalışmayı genişleterek, ikinci klibi de hazırladık. Tamamen Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle gerçekleştirilen bir çalışma oldu. Yöresel kültürümüz ve somut olmayan mirasa yönelik çalışmaların yer aldığı, tüm bölgelerdeki kültürün ve müziklerin harmanlandığı bir tanıtım klibi oldu. 50 civarında saz, 30 sanatçı ve 80'in üzerinde mekanın görüntüsünün yer aldığı klibimizde, tüm ilçelerimize de yer vermeye çalıştık. Doğal manzaraların ve tarihî görüntülerin bulunduğu klipte, geleneksel özgün müziğimizin yanısıra rock, flamenko, Yunan müziği, Balkan ezgileri ve senfoni olmak üzere farklı melodiler biraraya geldi. Değişik zenginliklerin bulunduğu güzel bir sunumla daha Bursa'yı tanıtacak olmanın heyecanını yaşıyoruz." diye konuştu.

Bursa’nın güzelliklerinden yeni bir klip daha

Bursa’nın güzelliklerinden yeni bir klip daha

Bursa’nın güzelliklerinden yeni bir klip daha

Bursa’nın güzelliklerinden yeni bir klip daha

Bursa’nın güzelliklerinden yeni bir klip daha

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim