• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bursa’nın ‘Altın Çağ’ı Eba’da

Bursa’nın ‘Altın Çağ’ı Eba’da
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTM'deki "Altın Çağ Sergisi'nin Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı'nda...

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTM'deki "Altın Çağ Sergisi'nin Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yer alacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde (BTM) sunulan "Altın Çağ Sergisi'ni gezdi. Müslüman ilim adamlarının 600-1600 yılları arasında hayata geçirdikleri keşifleri uygulamalı düzeneklerle sunan sergi Başkan Altepe'den tam not aldı. Özel serginin Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yer alacağını anlatan Başkan Altepe, "Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin kente değer kattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih projesine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye, hedefleri olan bir ülke. Bilinçli, eğitimli, vizyon sahibi, birikimli nesiller ve çocuklar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerin okullarında aldıkları eğitimi pratikte de algılayabilmeleri için çok önemli bir uygulama" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Koordinatörü Ali İhsan Baykal da eğitime desteklerinden dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Çalışma hakkında bilgiler veren Baykal, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü Fatih projesi kapsamında EBA'da üretilen pek çok içerik, video ve kitap Türkiye'deki öğrencilere, sınıflardaki etkileşimli tahtalar, tablet bilgisayarlar ve "eba.gov.tr" ortamında öğrenci ve öğretmenlere ulaşıyor. Bu çalışmada temel amaçlardan biri eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanacak olması ile kaliteli içeriklerin okullara, öğretmen ve öğrencilere sunulmasıdır. BTM'deki deney setlerini de bu sayede Türkiye ile paylaşabiliyoruz. Bursa'nın oluşturduğu bu imkânı Hakkâri, Trabzon, Konya ve Kayseri'deki öğretmen, öğrenci ve veliler dahi EBA sistemi üzerinden girerek rahatlıkla görebiliyorlar" dedi.

ALTIN ÇAĞ SERGİSİ

Altın Çağ Sergisi, BTM'de 600 metrekare alanda 9 farklı bölümden oluşuyor. Sergide, 33 kullanılabilir düzenek, 17 kiosk, 120'nin üzerinde pano ve 7 teşhir dolabı bulunuyor. Ayrıca 1 şadırvan, 1 Semerkant ve 1 çocuk robotu da görülebiliyor. Müslüman ilim adamlarının bilim tarihine yön vermiş eserlerini uygulanabilir düzeneklerle geniş kitlelere tanıtmayı amaçlayan sergiyle, iki dilde yapılmış çeviriler, videolar, interaktif düzeneklerle ziyaretçinin sergiyi gezerken aktif olması ve buluşların çalışma prensiplerini öğrenebilmesi sağlanıyor.

Bursa’nın ‘Altın Çağ’ı Eba’da

Bursa’nın ‘Altın Çağ’ı Eba’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim