• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Bursalılar, Ulucami’de teröre karşı tek yumruk oldu

Bursalılar, Ulucami’de teröre karşı tek yumruk oldu
İki gün önce canlı bomba saldırısının yaşandığı Bursa Ulucami'de ilk Cuma namazı, bugün kılındı.

İki gün önce canlı bomba saldırısının yaşandığı Bursa Ulucami'de ilk Cuma namazı, bugün kılındı. Geniş güvenlik önlemleri altında eda edilen Cuma namazında Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri adeta caminin her köşesinde konuşlandı.

Bursalı vatandaş ve esnaflar, Cuma namazının kılınmasına yakın saatlerde patlamanın yaşandığı batı kapısının bulunduğu sokak ile cami ve avlusunu hınca hınç doldurarak teröre karşı tek yumruk oldu. Bursalıların tek yürek halinde dinledikleri Cuma namazı hutbesinde Ulucami imamı hain saldırıyı ve terörü kınayarak birlik ve beraberlik mesajları verdi, yaralılara acil şifalar diledi.

Patlama sonrası Ulucami'de kılınan ilk Cuma namazının kılınmasının ardından camiden çıkan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ve protokol mensupları; saldırıda zarar gören kapalı çarşı esnafını tek tek ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

"TÜRK MİLLETİ TERÖRLE MÜCADELEDE ASLA YILGINLIK GÖSTERMEYECEKTİR"

Kapalı çarşı esnaf ziyaretlerinin akabinde kapalı çarşı meydanında gerçekleşen basın açıklamasında konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay; "Bursa iş dünyası olarak terörü ve teröre destek olan bütün unsurları lanetliyoruz. Özellikle payitahta başkentlik yapmış olan ulu şehir Bursa, kesinlikle bu tarz terör saldırılarıyla sinecek bir bölge değil. Bu mesajı da biz buradan bütün Türk halına vermek istiyoruz. Özellikle Bursa ve Bursa dinamiklerine baktığımızda bu son yıllarda yaşanan Türkiye'nin açılım politikalarından sonra doğu bölgesinde yapılan mücadelenin batıya taşınması hamlelerini bizler şiddetle kınıyoruz. Diyoruz ki, Türkiye'de terörün en ufak unsurları temizlenene kadar bu mücadele kesinlikle devam etmeli. Türk milleti bunda kesinlikle bir yılgınlık göstermeyecektir. Amaçlanın aksine bugün çarşılarımız her günkünden çok daha dolu ve dolu olmaya devam edecek. Özellikle Ulucamii'nin merkezinde olduğu tarihi hanlar bölgesi ve çarşısında biz alışveriş şenliğini başlattık. Türk milletinin bu şenliğe daha fazla ilgi göstermelerini bekliyoruz. İnşallah bu terör saldırıları ve terör, Türkiye'nin gündeminden bir an evvel çıkacak ve terörle ilgili en ufak unsurlar ortadan kalkana kadar devam edecek. Buradan hem Cumhurbaşkanımıza hem de hükümetimize desteklediğimizi bir kez daha vurguluyorum."dedi.

'TERÖR, ULUCAMİMİZİN DUVARINI KİRLETECEK KADAR AZMIŞTIR'

Bursa'ya ve Türk milletline geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Bursa Valisi Münir Karaloğlu; "Çarşamba günü yaşadığımız menfur terör saldırısından sonra tek tesellimiz Bursa'dan herhangi bir can kaybının olmamış olmasıdır. Yaralılarımız var, onların tedavileri devam ediyor ama şükür hayati tehlikesi olan yok. Bir kısmı taburcu oldu, bir kısmı da yakında taburcu olacak. Ulucami'nin duvarını kirletecek kadar azmış bir terörün, Bursa'da birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kastedecek şekilde kentin en dinamik bölgesi, tarihi bölgesi, sivil insanlarımızın alışveriş için bir arada bulunduğu bölgede gelip bir teröristin üzerindeki düzeneği patlatarak kendisini havaya uçurması çok düşündürücü. Ama saldırıdan sonra Bursa halkının ve esnafının kenetlenmesi, birli beraberlik göstermesi ve teröre karşı direnci gerçekten takdire şayandır. Ben Bursa halkını, Bursa esnafını kutluyorum. Dün Sayın İçişleri ve Sağlık Bakanlarımız buradaydı. Zarar gören esnafımızı beraber ziyaret ettik. Onların talimatları doğrultusunda esnafımızın doğan bütün zararı devletimiz tarafından karşılanacaktır. Özelikle vurgulamak isterim ki Bursa esnafının böyle bir talebi olmadı. Altını çizmek istiyorum esnafımızın böyle bir talebi yok ama biz devlet olmanın gerekliliğini yerine getirerek onların bütün zararlarını karşılayacağız. Bursa bir metropol şehir, Bursa'da Türkiye'nin her bölgesinden insan yaşıyor. Bu şehirde yaşayan herkes birlik beraberlik kardeşli içerisinde yaşama devam edecek. Bursa halkı şunu söyledi aslında bu saldırılara rağmen inadına kardeşli, inadına barış, inadına muhabbet dedi. Ben tekrar geçmiş olsun diyorum." şeklinde konuştu.Cihan

Bursalılar, Ulucami’de teröre karşı tek yumruk oldu

Bursalılar, Ulucami’de teröre karşı tek yumruk oldu

Bursalılar, Ulucami’de teröre karşı tek yumruk oldu

Bursalılar, Ulucami’de teröre karşı tek yumruk oldu

Bursalılar, Ulucami’de teröre karşı tek yumruk oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim