• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Bursalı Tekstilciler Fransa’da

Bursalı Tekstilciler Fransa’da
Türkiye'nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda Küresel Fuar Acentesi Projesi'ni hayata geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerini...

Türkiye'nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda Küresel Fuar Acentesi Projesi'ni hayata geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerini dünyanın en prestijli fuarlarına taşımayı sürdürüyor. Bursa iş dünyası temsilcileri, tekstil sektöründeki yenilikleri ve işbirliği fırsatlarını araştırmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'te buluştu.

Paris, tekstil sektöründe iki önemli fuara birden ev sahipliği yapıyor. Tekstil, kumaş, hazır giyim, aksesuar ve tasarım alanlarında faaliyet gösteren firmalarla müşterileri bir araya getiren Texworld, 14 - 18 Şubat 2016 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlarken, pek çok özellikte binlerce kumaşın sergilendiği Premiere Vision ise 15-18 Şubat tarihleri arasında düzenleniyor. Yılda iki kez gerçekleştirilen fuarlara Bursa iş dünyası da BTSO'nun Küresel Fuar Acentesi Projesi ile yoğun katılım gösterdi. Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve Yönetim Kurulu Üyesi Emin Akça ile Bursa iş dünyası temsilcilerinden oluşan heyette 80 kişi bulunuyor. Texworld Fuarı'nın heyet başkanlığını BTSO 25. Komite Başkanı Beyhan Cambaz, Premiere Vision Fuarı'nın heyet başkanlığını ise Meclis Üyesi Berna Aşıroğlu yapıyor.

Sektördeki gelişmeleri inceleyen Bursa iş dünyası temsilcileri, KOSGEB'in sunmuş olduğu destekler kapsamında dünya devi firmaların temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacak. Fuar programında ayrıca çeşitli kurum ziyaretleri de bulunuyor. BTSO heyeti, Paris'te tekstil ve moda alanında yer alan işletmeleri geliştirmek ve desteklemek amacıyla faaliyet gösteren Tekstil Sanayicileri Birliği ile 65 farklı ülkede toplam 168 noktada çalışmalar yürüten MÜSİAD Paris Şubesi'ni ziyaret edecek. Protokol üyeleri ayrıca Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ile bir araya gelecek.

"ÜYELERİMİZİ PRESTİJLİ FUARLARLA BULUŞTURMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Paris'teki ilk gün etkinliği kapsamında protokol üyeleri ile birlikte Texworld Fuarı'nda stant açan Bursalı firmaları ziyaret eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, firmalara başarı diledi. BTSO olarak Bursalı firmaların dünyadaki yenilikleri yakından takip etmelerini istediklerini ve bu kapsamda Küresel Fuar Acentesi Projesi'ni üyelerinin hizmetine sunduklarını belirten Başkan Burkay, "2 yıl içerisinde 60'a yakın fuar organizasyonu gerçekleştirdik. Bu fuarlarımıza yaklaşık 2 bin 500 üyemiz katıldı. Bu yıl da en prestijli fuarlara katılarak Bursa'mızın ve ülkemizin ticaret hacmine daha fazla katkı sağlayacağız. Her yıl 3 bin üyemizi dünyanın en önemli buluşmalarına taşımak istiyoruz. Fuarın, firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de fuara katılan firmalara başarı dileklerinde bulundu.

Bursalı Tekstilciler Fransa’da

Bursalı Tekstilciler Fransa’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim