• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Bursagaz Hizmetleri Garanti Altında

Bursagaz Hizmetleri Garanti Altında
Bursagaz, Alman EWE Grubu'nun sürdürülebilirlik odaklı yönetim anlayışını dağıtım sektörüne taşıyarak, ISO 22301 Toplumsal Güvenlik ve İş Sürekliliği...

Bursagaz, Alman EWE Grubu'nun sürdürülebilirlik odaklı yönetim anlayışını dağıtım sektörüne taşıyarak, ISO 22301 Toplumsal Güvenlik ve İş Sürekliliği Yönetim Sistemi sertifikasını da bünyesine kattı.

Birçok kalite yönetim sistemi sertifikasını bünyesinde bulunduran Bursagaz, ISO 22301 Toplumsal Güvenlik ve İş Sürekliliği Yönetim Sistemi sertifikasını da bünyesine kattı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bursagaz İş Sürekliliği Takım Lideri Mustafa Özdemir, "ISO 22301 Toplumsal Güvenlik ve İş Sürekliliği, kuruluşun iş kesintilerine yol açabilecek potansiyel tehditleri belirlediği ve bu olası tehditlerin meydana gelmesi durumunda paydaşlarının çıkarlarını, kurumsal itibarını, marka ve değer yaratma faaliyetlerini göz önünde bulundurarak müşteriye sunduğu ürün ve hizmetlerini kabul edilebilir seviyede tutmayı amaçlamaktadır" dedi. Sektörde yine bir ilki gerçekleştiriyor olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Özdemir, "Bu bağlamda, misyonu müşteriye sürekli ve güvenli doğalgaz sunmak olan şirketimizin tüm şirket süreçlerini inceleyerek kritik iş süreçlerini belirledik. Bu kritik süreçlere ait kurtarma ve acil eylem planları oluşturarak, bu planları da tatbikatlar ile test ettik. Yapılan bu çalışmalar neticesinde yaşanabilecek olası iş kesintileri esnasında her çalışanın görev ve sorumluluklarını bilmesi ve kriz anlarında belirlenmiş İş Sürekliliği acil eylem planının hayata geçirilerek süreçlerin kabul edilebilir seviyede ayakta tutulması sağlanmıştır" diye konuştu.

İş sürekliliğinin, şirketlerin sürdürülebilirliklerini sağlaması adına son derece önemli bir yaklaşım olduğuna vurgu yapan Özdemir, iş etki analizleri sonuçlarının Bursagaz stratejilerinde önemli bir yer teşkil ettiğini ve ISO 22301 standardı yardımıyla iş süreçlerini geliştirme fırsatı yakaladıklarını dile getirdi. Risk değerlendirme ve iş sürekliliği planları yaygınlığının şirket kültürü olarak belirlenmesinin son derece önemli olduğunu belirten Özdemir, "Bursagaz doğalgaz şebekesinde yaşanabilecek olası arızaların önüne geçmek ve arızların yaşanması durumunda ise sistemlerin yedeklenmesi bağlamında ilgili yatırımlar yapılarak şebeke güvenliği de yine bu sistem sayesinde üst düzeye çıkarılmış bulunmaktadır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim