• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Bursa’dan Silopi’ye Yardım

Bursa’dan Silopi’ye Yardım
Şırnak'ın Silopi ilçesinin terör unsurlarından büyük oranda arındırılmasının ardından halka yönelik ilk yardım konvoyu Bursa'dan yola çıkarıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinin terör unsurlarından büyük oranda arındırılmasının ardından halka yönelik ilk yardım konvoyu Bursa'dan yola çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla toplanan yardımları Doğanbey Otoparkı'nda düzenlenen törenle Silopi'ye uğurlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, terör ve kış şartları nedeniyle zor durumda olan Silopi halkının yanında olduklarını söyledi.

Terör ya da doğal afetler nedeniyle sıkıntı yaşayan insanların yaralarını bir nebze de olsa sarmak amacıyla Bursa'da başlatılan yardımlar, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle artarak devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda hayırsever iş adamlarının katkılarıyla toplanan ve gıda ile giyim malzemelerinden oluşan 2 tır dolusu yardım, Doğanbey Otoparkı'nda düzenlenen törenin ardından terör ve soğuk kış günleri nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan Silopi halkına ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'nin son günlerde terör örgütü PKK'nın aktif olduğu bölgelerde halkın da desteğiyle örnek bir mücadele sergilediğini ifade etti. Verilen mücadele sonucunda sıkıntılı olan bölgelerin terör unsurlarından bir bir temizlendiğini kaydeden Başkan Altepe, onlardan birinin de Şırnak'ın Silopi ilçesi olduğunu vurguladı. Burada terör ve ağırlaşan mevsim şartları nedeniyle halkın büyük mağduriyet yaşadığını hatırlatan Başkan Altepe, "Bizler de payımıza düşen görev olarak oradaki vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla Silopi'ye buradan 2 tır dolusu malzeme gönderiyoruz. Onları bu kış günlerinde yalnız bırakmamak, ihtiyaçlarını gidermek ve arkalarında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Her zaman için bu kardeşlerimizi destekleyeceğimizi buradan ifade ediyoruz" dedi.

Bursa'da Silopi için lokal bir yardım kampanyası düzenlendiğini ve yardımların bölge halkına ulaştırılmak üzere yola çıkarıldığını kaydeden Başkan Altepe, "Mutfak için erzaklardan tutun da montlara, botlara, çocuklar için mamaya kadar ihtiyaç olan tüm malzemeler yardım tırlarında toplandı. Bugün itibariyle de yola çıkarılıyor. İnşallah yarın Silopi'de oradaki hemşerilerimize dağıtılmış olacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim