• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Bursa’dan Külliyeye Dünya Pastası

Bursa’dan Külliyeye Dünya Pastası
Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Bursalı börekçi Hasan Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen...

Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Bursalı börekçi Hasan Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen etkinliklere özel tasarım dünya şekilli pastasıyla renk kattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde panayır havasında çocuklarla birlikte kutlandı. 50 ülkeden yaklaşık 400 çocuğun katıldığı etkinliğin renkli anlara sahne olduğu gözlemlenirken programın en ilginç görüntüleri Hasan Usta'nın hazırladığı sürpriz pasta ile oluştu. Dünyada bir ilk olarak özel tasarım hazırlanan dünya şeklinde ve etrafında her milletten çocuğun temsilinin bulunduğu pasta etkinliğin gözdesi olmak üzere Bursa'dan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ulaştı. Son hazırlıkları ise külliye mutfağında özel olarak tamamlandı.

Dünyanın bütün kıtaları ve ülkelerinin üzerinde bulunduğu pastanın etrafında her milletten çocuk figürleri ve ülke bayrakları bulunurken, Türkiye'nin olduğu kısmı Cumhurbaşkanı Erdoğan yerleştirdi. Bunun üzerine Hasan Usta, Erdoğan'a "Büyük Usta Recep Tayyip Erdoğan" yazan aşçı üniforması hediye etti.

Ayrıca geçtiğimiz aylarda uzaya börek gönderen ve beraberinde Türk bayrağını 39 bin metre yükseğe çıkaran Hasan Acar, uzaya çıkan Türk bayrağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etti. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırladıkları pastanın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınındaki herkesin ilgisini çektiğinden bahseden Hasan Acar, "Dünya şeklinde pastamız gerek Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın gerek değerli eşi Emine Erdoğan'ın gerekse etrafındaki herkesin oldukça dikkatini çekti. Dünya çocuklarına armağan edilen bu önemli günde gerek temsil ettiğimiz bayrak gerekse dünya barışı için verdiğimiz çaba umuyorum ki herkese örnek olacaktır. Bursa'nın özel ürünleri ve çocukların dikkatini çekecek renkli tasarımıyla hazırlanan pastamız Bursa'dan dünyaya bir mesaj niteliği taşımaktadır" dedi.

Bursa’dan Külliyeye Dünya Pastası

Bursa’dan Külliyeye Dünya Pastası

Bursa’dan Külliyeye Dünya Pastası

Bursa’dan Külliyeye Dünya Pastası

Bursa’dan Külliyeye Dünya Pastası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim