• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Bursa’dan Diyarbakır’a Kardeşlik Ziyareti

Bursa’dan Diyarbakır’a Kardeşlik Ziyareti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bursa İl Teşkilatı, Diyarbakır'a kardeşlik ziyareti gerçekleştirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bursa İl Teşkilatı, Diyarbakır'a kardeşlik ziyareti gerçekleştirdi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve beraberindekiler, bugün sabah saatlerinde Diyarbakır'a geldi. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na geçen Torun ve beraberindekileri, Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve partililer karşıladı. AK Parti Bursa ve Diyarbakır üyelerinin görüşmesinin ardından başkanlar, basın mensuplarının karşısına geçti.

Burada ilk olarak konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, güzel Diyarbakır'ın, yine güzel bir kent olan Bursa'yı ağırladığını söyledi. Akar, "Hem Diyarbakır'ımız hem Bursa kadim medeniyetin iki önemli kenti. Osmanlının gözbebeği olan iki büyük kent. Bugün Allah'ın izni ile şehrimizde gezeceğiz. Namazımızı kıldıktan sonra Sur bölgemizde muhtelif şehrimizin noktalarında dün olduğu gibi, önceki günlerde olduğu gibi, daha önce gelen heyetlerle yaptığımız gibi bu defa da vatandaşlarla bir araya geleceğiz" dedi.

"DİYARBAKIR'IMIZ BURSA, BURSA'MIZ DİYARBAKIR'DIR"

Daha sonra konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, tarih boyunca hep birlikte ve beraber olduklarını söyledi. Torun, "Bizler gücümüzü birlik ve beraberliğimizden alan bir milletiz. Tarih boyunca da hep böyle yaptık, beraber olduk kardeş olduk. Milletimiz bu kadim coğrafyada yüzyıllardır birlik beraberlik içerisinde hareket etmiş, savaşta, barışta, düğünde cenazede felakette şenlikte ortak bir tavır sergilemiş, beraber ağlamış beraber gülmüş. Bizim bu coğrafyada kökü çok derinlere dayanan bir kader birlikteliğimiz var. Bugün Bursa'dan geliyoruz, Diyarbakır'dayız Diyarbakır'ımız Bursa'dır, Bursa'mız Diyarbakır'dır. Edirne'miz Hakkari'dir, Hakkari'miz Edirne'dir. Kars'ımız İzmir'dir, İzmir'imiz Kars'tır. Bursa'mızda Diyarbakırlı, Mardinli, Muşlu çok sayıda Kürt vatandaşlarımız var. Onlarla birlikte biz huzur içerisinde birlik beraberlik içerisinde dayanışma içerisinde yaşıyoruz, inşallah aynı duygularla yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"KARDEŞLERİMİZLE BİRLİKTE OLALIM İSTEDİK"

Bu ülkeyi ayrıştırmak isteyenlerin, PKK terör örgütünü, paralel yapıyı kullandığını vurgulayan Torun, sözlerine şöyle devam etti:

"Ancak şunu herkes bilmeli ki, asırlardır milyonlarca şehit veren bu milletin vatanının bölmek isteyenler bu emellerinin bedelini tarihin her döneminde çok ağır bir şekilde ödemişler ve kendi kanları içinde boğulmuşlardır. Çünkü biz biliyoruz ki birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece Allah'tan başka hiçbir güç bizi birbirimizden ayıramaz. İnanıyorum ki, bugün Diyarbakır'da sıkıntılı bir süreç var, bizlerde bunu izliyoruz. Bugün birlikte olalım istedik. Bir nebze olsun bizde dedik ki karınca misali, yolumuz belli olsun, yönümüz belli olsun, kardeşlerimizle beraber olduğumuzu gösterelim, Diyarbakır'da olalım istedik. Bugün onun için buradayız. Ben inanıyorum ki bu sıkıntılı günler geçmişte hep beraber olmak suretiyle nasıl atlatıldıysa inşallah kısa bir süre sonra gerek Diyarbakır'ımız gerek diğer çevre illerimiz olsun tüm ülkemiz huzur ve refaha kavuşacaktır. Sizin sevinciniz bizim sevincimiz, sizin üzüntünüz bizim üzüntümüz, aynı duygularla sizin acınız bizim acımızdır çünkü biz kardeşiz. Kimse ellerini ovuşturmaya kalkışmasın kim ne derse desin kardeşçe yaşamaya da devam edeceğiz."

Torun, daha sonra beraberinde getirdiği hediyeyi Akar'a verdi.

Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti.

Bursa’dan Diyarbakır’a Kardeşlik Ziyareti

Bursa’dan Diyarbakır’a Kardeşlik Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim