• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bursa’daki İşçi Eylemlerine “Fransız” Kalmadılar

Bursa’daki İşçi Eylemlerine “Fransız” Kalmadılar
Türkiye'nin otomotiv devi Oyak Renault Fabrikası'nda geçen yıl yaşanan iş bırakma eylemlerinin ardından yaşanan işten çıkarmalarla ilgili Fransız sendikacılar...

Türkiye'nin otomotiv devi Oyak Renault Fabrikası'nda geçen yıl yaşanan iş bırakma eylemlerinin ardından yaşanan işten çıkarmalarla ilgili Fransız sendikacılar Bursa'ya geldi. Fransa'daki bütün Renault fabrikalarında çalışan işçileri temsil eden CGT Sendikası'nın başkanı Fabien Gache, Bursa'daki işçilerin yanında olacaklarını söyledi.

Geçen yıl Oyak Renault Fabrikası'nda toplu iş bırakma eylemlerinin ardından işten çıkarılan işçilerle görüşmek için Bursa'ya gelen Fransız CGT Sendikası Renault Başkanı Fabien Gache ve CGT Sendikası Temsilcisi Nail Yalçın, işten çıkarılan Renault işçileriyle basın açıklaması yaptı. Mudanya yolu üzerindeki Birleşik Metal İş Sendikası 5 Mayıs Şubesi'nde yapılan ortak açıklamada konuşan Fabien Gache, CGT sendikası olarak Oyak Renault Fabrikası'ndaki gelişmeleri Fransa'daki Renault işçilerine düzenli olarak aktardıklarını ve 2017'de yasal süreç tamamlanana kadar Bursa Oyak Renault işçilerinin yanında olacaklarını söyledi.

CGT olarak Bursa'daki işten çıkarmaların ardından şirketin genel merkez yönetimiyle irtibata geçerek, bu durumun kabul edilemez olduğunu ve Renault olarak imzalamış oldukları uluslararası küresel çerçeve anlaşmasını ihlal ettiklerini hatırlattıklarını söyleyen Gache, "Renault tarafından verilen cevapta, kimsenin sendikalaşma yüzünden işten çıkarılmadığı, işten çıkarılan işçilerin sendikal tercihleri sebebiyle değil, katıldıkları bazı eylemlerden dolayı işten çıkarıldıkları söylendi. İşçilerin istedikleri sendikayı seçmekte özgür oldukları bize Renault yönetimi tarafından defalarca tekrar edildi. Bu durumda işten çıkarılan Renault işçisinin süreç sonuna kadar sabırlı olması gerekiyor" diye konuştu.

Öte yandan Renault'ta işten çıkarılan 118 işçi için işe iade davası açıldığı, bu işçilerden 76'sının tazminatsız olarak işten çıkarıldığı, 42'sinin ise anlaşmalı olarak işten ayrıldığı bildirildi. Açılan işe iade davalarının halen devam ettiği öğrenildi.

Bursa’daki İşçi Eylemlerine “Fransız” Kalmadılar

Bursa’daki İşçi Eylemlerine “Fransız” Kalmadılar

Bursa’daki İşçi Eylemlerine “Fransız” Kalmadılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim