• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Bursa’da Yanan Büyük İplik Fabrikası İçin Sektör Temsilcilerinden Dayanışma

Bursa’da Yanan Büyük İplik Fabrikası İçin Sektör Temsilcilerinden Dayanışma
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, hafta sonu yangında kül olan Işıksoy Tekstil Fabrikası'nın yaralarının sarılması ve müşterilerinin...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, hafta sonu yangında kül olan Işıksoy Tekstil Fabrikası'nın yaralarının sarılması ve müşterilerinin mağdur olmaması için kentteki sektör temsilcilerinin destek olduğunu belirterek, "Sektör temsilcileri firmanın öncelikli siparişlerini yerine getirebilmesi için kendi fabrikalarının kapısını açmaya ve üretim süreçlerinde destek vermeye hazır olduklarını ilettiler. Bursa iş dünyamıza dayanışmanın bu en güzel örneğini verdikleri için şükranlarımı sunuyorum" dedi. .

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), yılın son olağan meclis toplantısını Oda Hizmet Binası'nda gerçekleştirdi. 2016 yılı bütçesinin oylandığı toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak yeni yılda yine büyük başarılara imza atacaklarını ifade etti.

Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 2015 yılını Bursa'ya değer katan projeleri hayata geçirmenin ve üstlenmiş oldukları sorumlulukları yerine getirmenin huzuru ile kapattıklarını ifade etti. Bursa'nın gelecek 50 yılına yön verecek olan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluş işlemlerini tamamladıklarını söyleyen Başkan Burkay, BTSO olarak Enerji Verimliliği Merkezi'ni Bursa ekonomisine kazandırdıklarını, Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) ile Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nin temelini attıklarını hatırlattı. Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında da 2015 yılında 32 fuar düzenlediklerini ve yaklaşık bin 500 iş adamını bu fuarlara taşıdıklarını kaydetti.

"FUARCILIKTA İLKLERE İMZA ATTIK"

İbrahim Burkay, Bursa'ya fuarcılık anlamında Türkiye'nin başkenti yapma hedefi doğrultusunda yeni nesil fuarları kazandırdıklarını belirtti. İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı, Ev&Stil, Contract Hotel EXPO ve Blok Mermer Fuarı'nı Bursa'ya kazandırdıklarını söyleyen Burkay, "Biz kentimizi fuarcılıkta marka haline getirmek istiyoruz. Bursa'ya en az 12 nitelikli fuar kazandırmalıyız. Bunun için BTSO olarak stratejik ortağımız TÜYAP ile birlikte bu konuda yeni fuar organizasyonlarımıza devam edeceğiz" dedi. Burkay, ayrıca Ticari Safari Projesi kapsamında 70 ülkeden 3 bin kişiyi aşkın alım heyetini BTSO ev sahipliğinde ağırladıklarını vurguladı. Burkay, iş dünyasının gelişimine destek sağlamak için hayata geçirdikleri BTSO Akademi projesi kapsamında şimdiye kadar 7 bin başvuru aldıklarını ve 4 bin 500'e yakın iş dünyası temsilcisinin eğitimlerden faydalandığını kaydetti.

"BURSA EKONOMİSİNE YENİ KAYNAKLAR KAZANDIRDIK"

Bursa ekonomisine değer katan, üyelerin ihracatını artırmasını sağlayan ve firmaların yurt dışı pazarlarına açılmasını kolaylaştıran projeleri hazırlarken öz kaynakları en iyi şekilde yönettiklerini belirten Burkay, "Bir taraftan makro projeleri hayata geçirirken farklı kaynakları da Bursa ekonomisine kazandırdık. Sahip olduğumuz kaynağın çok daha fazlasına karşılık gelen yatırımları Bursa'mıza kazandırdık. Görevi devraldığımız 2013 yılından itibaren akılcı ve etkin mali politikalarla Oda'mızı bütçe fazlası veren bir yapıya kavuşturduk" dedi.

"DESTEKLERDEN MAKSİMUM DÜZEYDE FAYDALANDIK"

BTSO olarak Türkiye'ye rol model olan projeleri hayata geçirirken, merkezi hükümetin sağladığı desteklerden maksimum düzeyde faydalandıklarını belirten Burkay, "Kalkınma Bakanlığı aracılığıyla projelerimize 8,5 milyon TL'lik destek aldık. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mızdan Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi'mize 52 milyon TL'lik mali destek sağladık. Ekonomi Bakanlığı'mızdan 5 farklı sektördeki Ur-Ge projelerimize 22,5 milyon TL'ye kadar destek aldık. KOSGEB'in de kaynaklarını harekete geçirerek, Küresel Fuar Acentemiz kapsamında üyelerimize 3 milyon TL kullandırdık. 2016 yılının da büyük başarılara imza atacağımız bir dönem olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. Yeni yılda temelini attıkları projeleri hayata geçirirken, yeni projelerin de startını vereceklerini belirten Başkan Burkay, "Üyelerimizin çok büyük fayda gördüğü ve olumlu tepkiler aldığımız BTSO Akademi, Ticari Safari ve Küresel Fuar Acentesi gibi projelerimiz aynı hızla devam edecek. Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'mizin temelini de 2016 yılının başında atacağız" açıklamasını yaptı.

IŞIKSOY TEKSTİL'E SEKTÖRDEN ÖRNEK DESTEK

Başkan Burkay, çıkan yangın nedeniyle büyük maddi hasarın meydana gelen Işıksoy Tekstil'e sektör temsilcilerinin örnek bir dayanışma ile destek verdiğini açıkladı. Firma sahiplerine ve çalışanlarına geçmiş olsun temennisinde bulunan İbrahim Burkay, "Öncelikle Sayın Ertuğrul ve Mustafa Işık'a geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Millet olarak zor zamanlarda gösterdiğimiz örnek dayanışma duygumuz yine öne çıktı. Tıpkı Karesi Tekstil'de yaşanan yangında olduğu gibi bu olayda da sektör temsilcileri firmanın öncelikli siparişlerini yerine getirebilmesi için kendi fabrikalarının kapısını açmaya ve üretim süreçlerinde destek vermeye hazır olduklarını ilettiler. Bursa iş dünyamıza dayanışmanın bu en güzel örneğini verdikleri için şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Bursa’da Yanan Büyük İplik Fabrikası İçin Sektör Temsilcilerinden Dayanışma

Bursa’da Yanan Büyük İplik Fabrikası İçin Sektör Temsilcilerinden Dayanışma

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim