• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Bursa’da toplu açılış coşkusu

Bursa’da toplu açılış coşkusu
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 ilçede hayata geçirilen 759 milyon 30 bin TL'lik yatırımın da içinde bulunduğu toplam 1 milyar 103 milyon 442...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 ilçede hayata geçirilen 759 milyon 30 bin TL'lik yatırımın da içinde bulunduğu toplam 1 milyar 103 milyon 442 bin 293 TL'lik yatırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da toplu açılış törenine katıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 759 milyon TL'lik yatırımlarla birlikte toplam 1 milyarlık yatırımları resmen hizmete açtıklarını dile getiren Erdoğan, "Bursa bir değişim ve dönüşüm içerisinde. Tüm ilçeler ayağa kalkıyor. Tüm bu eser ve hizmetlerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu eserlerimizin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen tüm kurumları ve yöneticilerini tebrik ediyorum. Bursa her hizmeti hak eden bir vilayetimizdir. O güzel Bursa türküsünde ne diyor: "Yeşil Bursa'nın gülüsün. Gönlümün bülbülüsün. Seni candan severim, sen benimsin ömrümsün'. Biz de Bursa'yı gönülden, candan seviyoruz. Biliyoruz ki Bursa'nın bize sevgisi aynı derece samimi, kalptendir. Rabbim muhabbetimizi daim kısın. Gönüllerimizden sevgi ve aşkı eksik etmesin. Bu güzel ülkeye, eşi bulunmaz ülkeye, millete bu hizmet az bile. Rabbim milletimin yolunu açık etsin" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Erdoğan'ın vizyonu ile hayata geçirilen reform ve devrimlerle hizmet hamlesi başladığını dile getirerek, "Çok çalışacağız. Güçlü ülke, büyük Türkiye için çalışacağız. Güçlü Türkiye için güçlü şehirlerin oluşması için gayret göstereceğiz. Sizin vizyonunuzla yerelde başlayan atakla birlikte, reformlarla, devrimlerle birlikte yerel yönetimler atağa kalktı. Marka şehirler, gelişen dünya kentleri oluşuyor. Bursa'da ne olduysa son 10-12 yılda oldu. Okulların, hastanelerin mevcutları ikiye katlandı. Çevre yolu yapıldı, harabe haldeki tarihi eserler restore edildi. Tüm çarşılar restore edildi. Kongre merkezi Bursa'ya kazandırıldı. Sadece Tayyare Kültür Merkezi var iken şimdi her semtte kültür merkezleri var. 140 yıl sonra Büyükşehir Belediyesi hizmet binası inşa edildi. Stadyumumuz sizin vizyonunuzla yapıldı. Mevcut stadın yıkımına başlıyoruz. Burası Bursa'ya yeni bir meydan olarak kazandırılıyor. Bu da sizin vizyonunuzla yapılıyor, Bursa halkı adına size şükranlarımı sunuyorum. 55 sosyal tesis yapıldı, Bilim ve Teknoloji Merkezi yapıldı. Tüm sahiller baştanbaşa düzenlendi. 63 kavşak ve köprü yapıldı. Tramvay hatlarının üçüncüsü yapılıyor. Teleferik hatları yenilendi. Deniz otobüsümüz, deniz uçağımız, helikopterlerimiz çalışıyor. Yerli tramvaylar, vagonlar, metrobüsler, elektrikli araçlar, uçaklar hepsinin imalatı Bursa'da gerçekleştiriliyor. Kentsel dönüşüm devam ediyor, sadece bir yol için 500 bina yıkılıyor. Göletler, sulama tesisleri, süt ürünleri tesisleri ve her alanda hizmetler devam ediyor. Tüm bu çalışmalarla Bursa artık yaşam kalitesinde Türkiye'de birinci, dünyada 28. sıraya yükseldi. Bu sizin, hükümetimizin ve yönetimlerimizin başarısıdır. Çok şey yaptık ama daha yapacak çok işimiz var. Bu şehri ve bu ülkeyi geleceğe taşımaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bursa her zaman sizin yanınızda"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, Bursalıların 2002 yılından bu yana AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a verdiği desteğe dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Müezzinoğlu, "Bursalılar sizi çok seviyor. Ben buna şahidim. Ama bir şeye daha şahidim siz de Bursa'yı çok seviyorsunuz. Bu anlamda Bursalıların size olan sevisi, sizin de Bursa'ya olan sevginiz her geçen gün güçlenerek devam edecek, bu dostluk ilelebet devam edecektir. Bursa, kurucusu olduğunuz AK Parti'ye 2002 seçimlerinde güçlü şekilde yüzde 41 oy onarıyla hem yanımızda hem de AK Parti'nin yanında oldu. Son seçimlerde 1 Kasım 2015'te Bursa 1960'tan sonra en yüksek oranla yüzde 54'lük oy oranıyla kurduğunuz parti ve ideallerinin yanında oldu. Tüm Bursalı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. 10 Ağustos 2010'da Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 55'lik destekle yanınızda oldu, olmaya devam edecektir" dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük de, Bursa'da yapımı tamamlanan 162 büyük tesisin hizmete açıldığını hatırlattı. En son yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılan Osman Gazi Köprüsü ile Bursa ve İstanbul'un iç içe geçtiğini belirterek, "Bursa'nın, ekonomik, sosyal, kültürel parametreleri yeni bir ufka kavuşmuştur. Gösterdiğiniz 2023 yılı hedeflerine 22 Organize Sanayi bölgesi ile en yakın il Bursa'dır. Bursa ekonomisinde 15 Temmuz'dan sonra bozlama olmadığı gibi 15 Ağustos-15 Eylül arasında ihracat yüzde 19 arttı. Bursa 15 Temmuz ruhunu dipdiri tutacak ve geleceğe aktaracaktır. Varlığınızla güç ve onur verdiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve kamu kurumları tarafından yapımı tamamlanan tesisler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Aslan payı Büyükşehir'in

Büyükşehir Belediyesi tarafından 402 milyon TL'ye alınan 60 yerli vagon ve 12 tramvayın hizmete alınacağı törende ayrıca merkeze yeni bağlanan 10 yeni ilçedeki altyapı yatırımları da devreye alınmış oldu. Bu çalışmalar kapsamında da İnegöl, İznik, Yenişehir, Orhangazi, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles'te toplam 910 kilometre içme suyu, 172 kilometre kanalizasyon hattı ve 37 kilometre de yağmur suyu hattı imalatı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı tesislerde kırsal kalkınma yatırımları da ön plana çıktı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İznik, Kestel ve Orhaneli'de 4 sulama göleti ile İnegöl, İznik, Mudanya, Osmangazi, Orhaneli, Yenişehir, Gemlik ve Kestel'de 13 adet tarımsal sulama tesisi hizmete alındı. Bunların yanı sıra ilçelere yeni hizmet binaları, 9 spor tesisi, tarihi eser restorasyonları ve ulaşım projelerinin de arasında bulunduğu toplam 759 milyon 30 bin TL'lik 62 yatırım Bursa'ya kazandırılmış oldu.

Bursa'ya hizmet yağıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ait 2, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait 6, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ait 3, İçişleri Bakanlığı'na ait 1, Milli Eğitim Bakanlığı'na ait 29, Sağlık Bakanlığına ait 3, Gemlik Belediyesi'ne ait 2, İnegöl Belediyesi'ne ait 5, Yıldırım Belediyesi'ne ait 8, Kestel Belediyesi'ne ait 3, Bursa Teknik Üniversitesi'ne ait 1, DSİ'ye ait 8, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait 2, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait 5, Müftülüğe ait 1 ve TEİAŞ 2. Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 tesisi hizmete açmış oldu. Toplam 344 milyon 412 bin 293 TL'lik bu yatırımlar da göz önüne alındığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplam 1 milyar 103 milyon 442 bin 293 TL'lik yatırımları Bursa'nın hizmetine sunmuş oldu.

Bursa’da toplu açılış coşkusu

Bursa’da toplu açılış coşkusu

Bursa’da toplu açılış coşkusu

Bursa’da toplu açılış coşkusu

Bursa’da toplu açılış coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim