• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Bursa’da Şehitlikler Ecdada Yakışır Hale Getiriliyor

Bursa’da Şehitlikler Ecdada Yakışır Hale Getiriliyor
Tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında bir taraftan ecdat emanetlerini ihya eden Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan bu topraklar için canların...

Tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında bir taraftan ecdat emanetlerini ihya eden Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan bu topraklar için canların veren şehitlerin yattığı şehitlikleri de ecdada yakışır hale getiriyor. Çanakkale'deki Bursa Şehitliği, Aksu, Çağlayan ve Mirzaoba şehitliklerinin ardından Mudanya Çayönü Şehitliği de Büyükşehir Belediyesi tarafından ecdada yakışır hale getiriliyor.

Arkeolojik dönemlerden Bitinya'ya, Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği yapılara kadar her alanda yaptığı tarihi miras yatırımları ile Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Bursa genelindeki tüm şehitlikleri de ecdada yakışır hale getiriyor. Daha önce Çanakkale Savaşı'nda 6-8 Ağustos 1915'te kahramanca çarpışan ve iki tugay gücüne ulaşan İngiliz kuvvetlerini Karakol Dağı ve Kireçtepe'de durdurup, Grup Komutanlığını Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı Anafartalar Grubu'nun kuzey yanını koruyan Gelibolu ve Bursa Jandarma taburlarının üç bölüğündeki şehitlerin yer aldığı bölgeye, savaş devam ederken 1915'te yapılan şehitliği aslına uygun olarak restore eden Büyükşehir Belediyesi, Bursa'daki Aksu, Çağlayan ve Mirzaoba şehitliklerini de yeniden düzenlemişti. Pınarbaşı'ndaki Garnizon Şehitliği'nin anı ve sunum binası da hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, Mudanya'daki Çayönü İstiklal Savaşı Şehitliği'ndeki düzenleme çalışmalarını da tamamlama aşamasına getirdi.

"ECDADA VEFA BORCUMUZ VAR"

Çayönü Şehitliğini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 28 şehidin bulunduğu şehitlikte düzenleme çalışmalarının son aşamaya geldiğini, mermer kaplamaları ve isimlerin yazılmasının ardından şehitliğin ecdada yakışır hale geleceğini söyledi. Bu topraklar için şehit düşen ecdada vefa borcunu ödemeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Altepe, "İstiklal Savaşı sırasında 13 Eylül 1922'de bölgeden geçen Yunan askerleri tarafından şehit edilen 28 şehidimizin bulunduğu şehitliği yeniden düzenledik. Çevre düzenlemesi, mermer kaplamalar ve yazılarla burası pırıl pırıl olacak. Ayrıca 2 kilometrelik parke yol da yaparak şehitliğimizi ecdada yakışır hale getireceğiz" dedi.

Bursa’da Şehitlikler Ecdada Yakışır Hale Getiriliyor

Bursa’da Şehitlikler Ecdada Yakışır Hale Getiriliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim