• BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Bursa’da raylı ulaşımda aktarmaya son

Bursa’da raylı ulaşımda aktarmaya son
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1,5 yıl önce yolculu seferlere açılan ancak Arabayatağı istasyonunda aktarmalı olarak gerçekleşen Bursaray Kestel...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1,5 yıl önce yolculu seferlere açılan ancak Arabayatağı istasyonunda aktarmalı olarak gerçekleşen Bursaray Kestel hattı, sinyalizasyon ve entegrasyon sisteminin tamamlanmasının ardından aktarmasız seferlere başladı.

Yaklaşım 8 kilometrelik 7 duraklı Bursaray Kestel hattında ulaşım Arabayatağı İstasyonunda yapılan aktarma ile sağlanıyordu. Tamamlanan sinyalizasyon ve entegrasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından artık bu hatta da kesintisiz ulaşım başlamış oldu. Kestel – Üniversite arasında artık aktarmasız olarak yolculuk yapılabilirken, Kestel'den Emek istikametine gidecek vatandaşlar ise Arabayağı ya da Acemler istasyonunda aktarma yapabilecek. Yolcu yoğunluğuna göre ilerleyen süreçte Kestel – Emek arasında da aktarmasız seferlerin başlaması gündeme gelecek.

Her geçen gün artan araç sayısına bağlı olarak kent merkezindeki trafik sorunun ancak toplu ulaşım ve raylı sistem yatırımlarıyla çözülebileceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu nedenle raylı sistem yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi. Bu amaçla hayata geçirdikleri Bursaray Kestel hattında sinyalizasyon çalışmalarının da artık tamamlandığını ve aktarmaya gerek kalmadan Kestel ile Üniversite arasında kesintisiz ulaşımın başladığını ifade eden Başkan Altepe, "Dünya genelinde ortalama raylı sistem uzunlukları 17-18 kilometre arasında değişiyor. Kestel ile Üniversite arasındaki 31 kilometrelik hat ise dünyanın en uzun aktarmasız hatlarından biri oldu. 10 dakikada bir yapılan seferlerle artık vatandaşlarımız Kestel'den Üniversiteye kadar hiçbir aktarma olmadan ulaşımlarını sağlayabilecek. Emek istikametine gidecek vatandaşlarımız ise Arabayatağı veya Acemler istasyonlarında araç değiştirecek. Kesintisiz ulaşım halkımıza hayırlı olsun." dedi.

Bursa’da raylı ulaşımda aktarmaya son

Bursa’da raylı ulaşımda aktarmaya son

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim