• BIST 9530.47
  • Altın 2479.559
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.6648
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Bursa’da Dağ Filmleri Festivali başlıyor

Bursa’da Dağ Filmleri Festivali başlıyor
Bu yıl 11.'si düzenlenen Dağ Filmleri Festivali Bursa Osmangazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde 11-13 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Bu yıl 11.'si düzenlenen Dağ Filmleri Festivali Bursa Osmangazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde 11-13 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Dünyada 60 yılı aşkın süredir düzenlenen, Türkiye'de ise bu yıl 11.'si gerçekleştirilen Dağ Filmleri Festivali, doğa tutkunlarını buluşturan, dünyanın en güzel dağlarını, sularını, yeşilini gözler önüne seren, macera ve adrenalini en güzel örnekleri ile yaşatan özel bir etkinlik. Osmangazi Belediyesi, bu özel etkinliğe ikinci kez ev sahipliği yapıyor. Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "3 gün sürecek festival çerçevesinde filmlerin yanı sıra sergi, sunum ve söyleşiler düzenlenecek. Ayrıca festivalimiz içerisinde ülkemizin dağlarını tanıtan "Türkiye Dağları" isimli karma fotoğraf sergimiz de yer alacak." dedi.

Dağ Filmleri Festivali'nin söyleşileri, filmleri ve belgeselleri ile doğaseverler için unutulmaz bir etkinlik olacağını ifade eden Dündar, şunları kaydetti: "Osmangazi Belediyesi, klasik belediyeciliğin dışında, toplumun her kesimine hitap eden etkinlikler içerisinde. Festival kapsamında izleyeceğimiz filmler ile de macera tutkunlarını motive eden, keşif ruhunu canlandıran, ekolojik yaşam ve doğal hayata dair bir çok maceraya tanıklık edeceğiz. Azmin, disiplinli çalışmanın ve macera tutkusunun birleştiği başarılı hikayeler göreceğiz. Bu sayede belki birçok macerasever konuğumuz kendi çalışma disiplinini oluşturacak. Festival boyunca fotoğraf ve kitap sergileri, seminerler ve alanlarında dünyaca tanınmış konuşmacıların katıldığı söyleşiler düzenlenecek. Tüm macera tutkunlarını festivale katılmaya davet ediyorum."

Festivalin koordinatörlüğünü yürüten Dağ Kültürü Derneği Başkanı Murat Yılmaz, Dağ Filmleri Festivali'nin, coğrafi değeri ve sportif önemi açısından Bursa'yla örtüşen etkinlik olduğunu söyledi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim